Budi dio naše mreže

"Lako je biti vjeran jedan dan, dva dana, ali teško je i važno biti vjeran, odnosno dosljedan čitav život", rekao je fra Josip Vlašić, pozivajući se na sv. Ivana Pavla II. u najnovijoj "Pozitivnoj minuti".

/ ps

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Ivan Pavao II. na jednom je mjestu rekao da svaka vjernost treba proći kroz zahtjevnu kušnju ustrajnosti, odnosno dosljednosti. Veli on, lako je biti vjeran jedan dan, dva dana, ali teško je i važno biti vjeran, odnosno dosljedan čitav život. 

Sjećam se da mi je u jednom razgovoru neki čovjek rekao da je bilo lako oženit se, ali da mu nije lako ostati u braku. Jedan svećenik je nešto tako slično rekao. Kaže, lako je postati svećenik, ali nije lako ostati svećenik. 

Svaki novi dan u svemu čime se bavimo, u svemu onom što mi jesmo, traži od nas jedan novi “da”, jedno novo predanje, traži ustrajnost. Zato je Isus rekao, tko ustraje do konca, taj će se spasiti. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja