Budi dio naše mreže

"Puno toga je otkazano, ali kako je netko rekao, priroda nije otkazana! Nađite načina i prilike da odete u prirodu. Gledajući taj divni stvoreni svijet, sjetite se onoga koji je to sve stvorio, koji nam je sve to dao i slavite ga, zahvaljujte mu", poručuje fra Josip Vlašić u najnovijoj "Pozitivnoj minuti".

/ ps

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Sveti Franjo volio je boraviti u prirodi, volio je moliti u prirodi. Ispjevao je i onu svoju poznatu Pjesmu stvorova u kojoj slavi Gospodina za sva njegova divna djela. On je u svemu što je stvorena vidio pečat Stvoritelja, u svemu onome on je vidio Boga. Nije za njega priroda bila bog, već je on vidio Boga kao tvorca te lijepe prirode i zato je često boravio i molio u prirodi.

Isus je volio poći u prirodu moliti. Znao je uzići na brdo i u prirodi se čak i preobrazio. U Getsemanskom vrtu proživio je svoju agoniju ostavljenosti, proživio je izdaju i tu se zapravo predao u ruke svome Ocu kada je rekao da ‘ne bude moja volja, nego tvoja volja’. 

Puno toga je otkazano, ali kako je netko rekao, priroda nije otkazana! Nađite načina i prilike da odete u prirodu. Gledajući taj divni stvoreni svijet, sjetite se onoga koji je to sve stvorio, koji nam je sve to dao i slavite ga, zahvaljujte mu! 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja