Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA Ne budite dakle zabrinuti za sutra, sutra će se samo brinuti za se!

"Mi se tako često bojimo onoga što bi se moglo dogoditi. Mi se tako često bojimo onoga što bi moglo biti sutra i tako zapravo propustimo živjeti sada, a jedino sada imamo", istaknuo je fra Josip Vlašić, jedan od pazinskih fratara koji organiziraju e-Duhovne vježbe, u današnjoj "Pozitivnoj minuti".

/ hk

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u ovim zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, tako će svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” tražiti dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

“Jednog starog monaha su upitali: ‘Što bi ti učinio kada bi znao da će za pola sata biti strašni sud – konac svijeta’. On je pogledao na svoj sat i rekao: ‘Kroz pola sata ja bih trebao biti na molitvi. Pa eto, to bih učinio. Otišao bih na svoju molitvu. Radio bih ono što bih trebao raditi'”, ispričao je fra Josip.

Mi se tako često bojimo onoga što bi moglo biti sutra i tako zapravo propustimo živjeti sada!

“Mi se tako često bojimo onoga što bi se moglo dogoditi. Mi se tako često bojimo onoga što bi moglo biti sutra i tako zapravo propustimo živjeti sada, a jedino sada imamo! Isus kaže u jednom svom govoru: ‘Ne budite zabrinuti za sutra, sutra će se brinuti samo za sebe’. Sutra ćeš biti sutrašnje bitke, danas imaš ovu bitku, danas imaš ovaj komad života. I zato nemoj ga propustiti, trudi se živjeti ga najbolje što možeš”, zaključio je u današnjoj “Pozitivnoj minuti”.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja