Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA Ljubav je slijepa?

"Netko je rekao da je prijatelj onaj tko zna kakav sam, a svejedno me voli. To je zato jer me ljubi, jer ima jasnoću pogleda, jer u meni vidi ono dobro iako postoji ono loše", poručio je fra Josip Vlašić u današnjoj "Pozitivnoj minuti".

/ mp

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

U najnovijoj objavi donosi:

“Netko je rekao da je ljubav slijepa. Ne znam što ti misliš o toj rečenici, ali za mene je to jedna od najvećih laži koje sam čuo jer ljubav nije slijepa. Ljubav savršeno jasno vidi. Ljubav je savršena bistrina pogleda, ali ima nešto drugo što je slijepo. To je mržnja. Mržnja je slijepa, mržnja je tama. Mržnja je potpuna usmjerenost na ono što si primijetio i prepoznao kao slabost u nečijem životu. Od tog usmjerenost na slabost ne vidiš ništa dobro što postoji u životu neke osobe ili u svijetu oko tebe jer mrziš, a mrziš jer si slijep. Pala ti je kao neka mrena na oči. Mržnja je slijepa.

Netko je rekao da je prijatelj onaj tko zna kakav sam, a svejedno me voli. To je zato jer me ljubi, jer ima jasnoću pogleda, jer u meni vidi ono dobro iako postoji ono loše. Prijatelju, čuvaj se tame, mržnje i sljepoće!”

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja