Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA "Kada sam zbunjen - to je pravi trenutak da se otvorim Bogu!"

"Mi bismo htjeli da nam sve uvijek bude savršeno jasno, da sve savršeno dobro razumijemo, da imamo savršene reakcije na ono što se događa, na ono što drugi govore i da uvijek budemo spremni. Međutim to uopće nije realno očekivanje. Mi smo samo ljudi", istaknuo je fra Josip Vlašić, jedan od pazinskih fratara koji organiziraju e-Duhovne vježbe, u današnjoj "Pozitivnoj minuti".

/ ps

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u ovim zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, tako će svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” tražiti dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

Mi smo samo ljudi, nikakvi nadljudi, nikakvi supermeni, iako imamo super sposobnosti.

“Mi bismo htjeli da nam sve uvijek bude savršeno jasno, da sve savršeno dobro razumijemo, da imamo savršene reakcije na ono što se događa, na ono što drugi govore i da uvijek budemo spremni. Međutim to uopće nije realno očekivanje. Mi smo samo ljudi, nikakvi nadljudi, nikakvi supermeni, iako imamo super sposobnosti”, poručio je fra Josip u današnjoj “Pozitivnoj minuti”.

Kako je Marija tada reagirala? Ljudski!

Danas je Blagovijest – mi se spominjemo trenutka kada je Mariji navješteno da će začeti i roditi Isusa. Kako je Marija tada reagirala? Ljudski! Život joj je stao, bila je smetena, ništa nije razumjela! Ali je onda pitala anđela: ‘pa kako će se sve to dogoditi?’ I anđeo joj je rekao: ‘Duh Sveti će sići na te’. Eto tako, uz pomoć Duha Svetoga”, naglasio je.

“Kada ne znam što bih rekao, kada sam zbunjen, kada mi život stane – to je pravi trenutak da se otvorim Bogu, da uđem u molitvu, da ne brbljam, nego da stvarno razgovaram s Bogom. Često kažemo da za molitvu nemamo vremena. Sada nema tih isprika!”, zaključio je fra Josip.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja