Budi dio naše mreže

Fra Josip Vlašić nam u videu "Pozitivna minuta" donosi indijsku priču o zavisti.

/ mp

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Negdje u Indiji postojao je jedan vrt u kojem je raslo različito bilje. Neki je čovjek došao vidjeti svo to bilje. Dok je prolazio vrtom primijetio je kako se sve biljke žale. 

Približio se mangu i vidio da mango plače, da je mrzovoljan te ga je čuo da kaže da bi htio biti kokosova palma jer su kod kokosove palme, i lišće i stablo i granje i plodovi, sve korisno. Bilo mu je to čudno, ali nastavio je svoj obilazak do kokosove palme. Primijetio je i kako je kokosova palma mrzovoljna i da se ona žali. Kokosova palma mu je rekla da želi biti kao mango jer je plod manga skupocjen i da se iz Indije izvozi po cijelom svijetu. To mu je također bilo čudno. 

Nastavio je opet svoju šetnju. Došao je do malenog žutog cvijeta. Primijetio je da se jedino on ne žali. Približio mu se i upitao ga: Zašto se ti ne žališ? Mali žuti cvijet mu je odgovorio: Da je Bog želio da budem mango, ja bih bio mango. Da je Bog htio da budem kokosova palma, bio bih kokosova palma, ali Bog je htio da budem mali žuti cvijet. Ja ću se truditi cvjetati i biti najljepši maleni cvijet. I bio je jako zadovoljan. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja