Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA I to će proći!

"Sveta Terezija Avilska kaže: 'Sve prolazi, samo Bog ostaje isti' U nevolji što nam je činiti? Treba izdržati! Kad nam je dobro, treba ostati ponizan i zahvaljivati!", istaknuo je fra Josip Vlašić, jedan od pazinskih fratara koji organiziraju e-Duhovne vježbe, u današnjoj "Pozitivnoj minuti".

/ mp

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u ovim zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, tako će svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” tražiti dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

“Priča kaže kako je jednom negdje živio mladić koji je osjetio kako mu je život pun besmisla. Bio je jako nesretan. Neuspjeh za neuspjehom, tragedija za tragedijom… Sjetio se da postoji sveti starac i odlučio je otići kod njega tražiti savjet. Nakon što mu je ispričao svoj život, starac mu je rekao: ‘Sinko moj, samo polako. Treba izdržati. Proći će sve!’ I stvarno nakon nekoliko godina sve je prošlo i mladić se osjećao kao najsretniji čovjek na svijetu. Imao je potrebu otići do starca i sve mu ispričati. To je i napravio. Otišao je do starca i sve mu ispričao. Starac mu je rekao: ‘Polako sinko moj i to će proći!’

Sveta Terezija Avilska kaže: ‘Sve prolazi, samo Bog ostaje isti’ U nevolji što nam je činiti? Treba izdržati! Kad nam je dobro, treba ostati ponizan i zahvaljivati!”

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja