Budi dio naše mreže

Fra Josip Vlašić u "Pozitivnoj minuti" donosi priču iz knjige "Priče za razmišljanje" Jorgea Bucaya.

/ mp

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

“U jednom dalekom kraljevstvu postojalo je jedno jako lijepo jezero do kojeg su jednog dana zajedno došli Bijes i Tuga te su odlučili poći okupati se. Razodjenuli su se na obali i ušli su u jezero. Vrlo brzo, nakon kratkog vremena, Bijes sav hirovit i nervozan na brzinu izađe iz jezera. Budući da je Bijes slijep kad se naljuti, obukao je prvo ono na što je naišao na obali. A to je bilo Tugina odjeća i tako zaogrnut Tugom Bijes je krenuo dalje.

Nakon nekog vremena i Tuga odluči onako sva nezainteresirana i nesigurna izići iz vode. Kad je izišla iz vode, shvatila je da tamo više nema njezine odjeće. Budući da Tuga ne želi ostati razotkrivena, odjenula je ono što je našla, to je bila odjeća Bijesa.

I kažu da do dana današnjega, kada susretnete jedan nemiran, razdražljiv, agresivan bijes, shvatit ćete da je to maska iza koje se skriva golema tuga.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja