Budi dio naše mreže

Možeš pretpostavljati, možeš zaključivati, ali to je samo tvoja pretpostavka i samo tvoj zaključak. Istina je možda posve drugačija, poručuje fra Josip Vlašić u najnovijoj "Pozitivnoj minuti".

/ hk

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Neki je čovjek ušao u autobus i primijetio jednog mladića do kojega je bilo slobodno mjesto. Sjeo je pored njega i činilo mu se da je taj mladić vjerojatno ‘hippie’. Primijetio je da taj mladić ima cipelu samo na jednoj nozi. Nakon nekoliko trenutaka razmišljanja, rekao mu je: ‘Sinko, čini mi se da ste izgubili jednu cipelu’. Mladić mu odgovori: ‘Ma ne, dobri moj čovječe, jednu cipelu sam našao’.

Stvari nisu onakve kakve nam se na prvi mah čine. Ako je nešto očito, ako se tebi nešto čini, to ne znači da je nešto istinito. Zato pazi kako komentiraš druge ljude i njihov život jer ti ne znaš što je istina o drugima. Možeš pretpostavljati, možeš zaključivati, ali to je samo tvoja pretpostavka i samo tvoj zaključak. Istina je možda posve drugačija.  

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja