Budi dio naše mreže

Donosimo posvetu bl. Miroslava Bulešića Blaženoj Djevici Mariji koja ujedno govori o njegovom odnosu prema nebeskoj Majci koju je jako volio i poštovao.

/ md

Svoj život, obitelj, prijatelje i sve svoje blaženi Miroslav Bulešić posvetio je bl. Djevici Mariji o čemu je pisao u svom duhovnom dnevniku koji je objavljen na mrežnoj stranici miroslav.bulesic.com.

Posvećenje Blaženoj Djevici Mariji

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Zdravo Marijo.

Majko moja, evo me ovdje pred Tobom. Razmatram Tvoju dobrotu i Tvoju darežljivost prema meni. Ti si mi puno i puno pomogla u mojem životu. Hvala Ti. Ti si mi dobra i prelijepa Majka. Ti me zazivlješ k Sebi, Ti želiš da ja budem sav Tvoj.

Svijet vrijeđa Boga, Ti hoćeš da se zadovolji za sve te uvrede te želiš da se ja postavim potpuno u Tvoju službu, da Ti se sav posvetim. Neću da budem škrt, već širokogrudno i [od] svega srca darujem Ti se
sada i zauvijek. Hoću da živim u Tebi, za Tebe, s Tobom, da mogu živjeti tako s Kristom, za Krista, u Kristu Bogu.

U Tvoje ruke, Majko, postavljam svoju dušu sa svim njezinim moćima; Tebi darujem sve svoje zasluge, molitve, dobra djela, čistoću, poteškoće, odnose prema drugima. Tebi prikazujem svoje tijelo i svoja sjetila. Neka mi ono pomaže da služim Tebi. U Tvoje ruke predajem sve časti, sva djela bilo tjelesna bilo duševna. Sve: dušu i tijelo zatvori u Svoje Prečisto Srce i očuvaj mene čista i ljubežljiva.

Moje molitve, djela, misli, ljubav, nisu više moje stvari, već sve je Tvoje, Majko.

Prikazujem Ti svoju zemaljsku majku i svojeg oca: u Tvojim neka budu rukama: spasi ih Ti i gledaj. Darujem Ti također svojeg brata, svoje sestre: očuvaj ih od grijeha i daj da postanu svete i ako je volja Božja, a moj brat ili svet čovjek ili sveti svećenik ili redovnik. Moja obitelj nije više moja, nego od sada postaje Tvoja. Moje molitve, djela, misli, ljubav, nisu više moje stvari, već sve je Tvoje, Majko.

Prikazujem Ti napokon svoja obećanja [dana] na ređenju za subđakona. Prikazujem Ti sve svoje: odijelo, novac – i ovo je Tvoje. Sav hoću da budem Tvoj. Hoću da se žrtvujem svaki dan za Tebe. Slatko Srce Marijino, [srce] moje Majke, budi spasenje moje. Kad sam dakle sav Tvoj, čuvaj me i brani kao stvar i svojinu svoju. Od sada unaprijed dakle hoću da živim s Tobom, za Tebe, u Tebi! Tvoj sam. Primi me, Majko!

Svaki dan hoću da molim za obraćenje grešnika i po nakani Tvojeg Presvetog Srca. Neka zavlada Tvoje Presveto Srce u srcima svih ljudi: u meni, u mojoj obitelji, u ovom našem Zavodu, u našoj Istri, u cijelom svijetu. Neka se po svem svijetu Tebi pjeva slava. Molit ću po nakani Sv. Oca Pape i cijele Crkve. Tvoj sam sada i uvijek! Amen!

Bio sam u Svetom Petru i tamo učinio posvetu zajedno sa Svetim Ocem Papom i mnoštvom puka. Večeras ću opet u našoj crkvici. To sam i učinio u svojoj sobi pred slikom Majke Božje!

Blažena Djevica Marija / Foto: Cathopic

Sinovski odnos prema Majci Mariji

Nakon toliko dana vraćam se, da zapišem koju misao, koja mi mora služiti za budući moj život. Ovi su mi dani prošli dosta mirno. Imao sam napasti o čistoći koje sam nadvladao. Erizam je pokušavao oživjeti u meni, ali sam ga dosta nadvladao molitvom i darom svega sebe, koji sam učinio Majci Božjoj.

Sve što činim, činim u Majci, s Majkom, kroz Majku moju. Ne puštam ništa za se: ni zasluge, ni molitve, ni nakane, ni djela. Sve sam Njoj izručio.

Pripravan sam na svako trpljenje, uz milost Božju! Majko, čuvaj me grijeha.

Pisali su mi neki drugovi, kojima sam odgovorio preporučujući pobožnost Majci Božjoj i čvrstu vjeru. Primio sam danas pismo od preuzvišenog Biskupa, u kojem mi priopćuje nakanu da će me moći zarediti za
Uskrs. Majko, u Tvoje se ruke postavljam. Neka se vrši volja Božja. Pripravan sam na svako trpljenje, uz milost Božju! Sada ću ići kući. Majko, čuvaj me grijeha.

Daj da ja mogu, pače da Bog po meni učini puno dobra mojima doma i svima koje budem mogao privući. Za svoje djelovanje stavljam se u ruke Tvoje i u ruke Antunove [župnikove]. „Osculum enim mutui amoris indicium est, osculum pignus est caritatis“. [Poljubac je znak međusobne ljubavi, poljubac je jamstvo odanosti] (sv. Ambrozije).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja