Budi dio naše mreže

Pogledajte dokumentarni film „Izvorna slika Božjega milosrđa” na zagrebačkom Kaptolu!

Dokumentarni film o slici Božjega milosrđa u povodu 85. obljetnice njezina nastanka bit će prikazan u dvorani Vijenac na zagrebačkom Kaptolu u četvrtak, 27. lipnja, s početkom u 20 sati. Događanje priređuje Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u suradnji s Koordinacijom štovatelja Božjega milosrđa.

/ mp

Izvorna slika Božjeg milosrđa – ona koju je 1934. godine u nazočnosti sv. Faustine Kowalske naslikao poljski slikar Eugeniusz Kazimierowski – bila je poticaj američkom redatelju Danielu DiSilvi za snimanje dokumentarnog filma o povijesti ovog remek-djela koje je kroz desetljeća bilo više puta premiještano, skrivano, prodavano, jednom otuđeno, da bi se na kraju vratilo u Vilnius, u današnje Svetište Božjeg milosrđa, mjesto u kojem je i nastalo.

Sv. Marija Faustina Kowalska, posrednica poruke o Božjem milosrđu, u svom Dnevniku je zapisala kako je ova slika središte nauka o Božjem milosrđu, tog „najvećeg Božjeg atributa”. Osim toga, ova je slika jedino umjetničko djelo koje je sam Gospodin zahtijevao da se načini, uz obećanje da će svojim milosrđem zaštiti od Božje srdžbe i pravde sve one koji je budu štovali. Također je sv. Faustini rekao da će „po ovoj slici dušama dijeliti mnoge milosti, stoga joj svaka duša treba imati pristup”. (Dn 570)

Film u Hrvatskoj distribuira vlč. Željko Rakošec, svećenik Vojnog ordinarijata i policijski kapelan u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj koji je za HKM rekao kako dokumentarni film prvi put prati povijest izvorne slike Božjega milosrđa.

Film je nastao u produkciji nakladničke kuće Springtime Productions, a prijevod filma na hrvatski potpisuje Jelena Vuković.

Dokumentarni film „Izvorna slika Božjega milosrđa” bit će u distribuciji za nekoliko dana, a možete ga naručiti elektroničkom poštom na adresi rakosec@gmail.com. Vlč. Rakošec naglašava kako se film neće prodavati, no preporučena donacija za podmirenje troškova iznosi 20 kn.

Najavu filma pogledajte ovdje:

Ključne riječi:
Božje milorđe

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja