Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozje-milorde

Održan 7. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa

Sedmi nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održan je u subotu, 17. listopada u hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici. Predvoditelja misnog slavlja, mons. Petra Palića, novoimenovanog mostarsko-duvanjskog biskupa i trebinjsko-mrkanskog apostolskog upravitelja, subraću svećenike i okupljene hodočasnike pozdravio je rektor svetišta vlč. Domagoj Matošević, istaknuvši kako je znakovito da na „prvoj svetoj Misi nakon požara razmišljamo o daru Božjega milosrđa“.

Svetkovina Božjeg milosrđa - utočište i zaklon dušama

Svetkovina Božjeg milosrđa najznačajniji je oblik štovanja Božjeg milosrđa prema objavi sv. Faustini Kowalskoj, poljskoj redovnici i mističarki. Ukupno je pet oblika štovanja, a uz već spomenutu svetkovinu, ostala četiri su: štovanje slike Milosrdnog Isusa, molitva Krunica Božjeg milosrđa, Sat Milosrđa te širenje pobožnosti prema Božjemu milosrđu.

Molite s nama devetnicu Božjem milosrđu nasljedujući Isusov poziv

Nedjelja Božjeg milosrđa slavi se u nedjelju nakon Uskrsa. Posvećen je Božjem milosrđu koje je promovirala poljska redovnica sv. Faustina Kowalska. Isus je sestri Faustini priopćio želju da se kao priprema za blagdan Božjeg milosrđa izmoli devetnica njemu u čast. Devetnica započinje na Veliki petak, a završava u subotu uoči Bijele nedjelje.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja