Budi dio naše mreže

PATER MIJO NIKIĆ U nama spava, ili možda drijema, veliki vjernik!

Riječi ohrabrenja u vremenu pandemije COVID-19, uputio je član Družbe Isusove, teolog i psiholog, p. Mijo Nikić.

/ ps

“Braćo i sestre, dragi prijatelji. U ovo vrijeme čitav svijet je na koljenima pred zaraznim koronavirusom. Svijet je nemoćan pred nevidljivom silom zaraznog virusa. U takvoj situaciji javlja se emocija straha, koji se može pretvoriti u pravu paniku koja također može postati zarazna i opaka kao i virus”, rekao je p. Nikić.

“Strah i panika izaziva opasnost pred kojom smo nemoćni. Međutim mi kao vjernici nismo nikad nemoćni. Vjera je naša snaga. Vjera je moć u nemoći. Upravo ovaj strah pred nepoznatim virusom pokazuje nemoć naivnog vjerovanja New age-a da je čovjek Bog i da će samo svojim jakim željama i silama postići sve što želi”.

U nama spava, ili možda drijema, veliki vjernik.

“Čovjek je stvorenje, nije božansko biće i kao takav je pred mnogim izazovima nemoćan. Međutim, kada se čovjek u svojoj poniznost obrati svemogućem Bogu, kad povjeruje u njegovu moć i ljubav, tada Bog po našoj vjeri čini čudesa. Vjera aktivira Božju moć u našoj nemoći pa se onda događaju čuda i u našem životu. Sada je prilika da aktiviramo svoju vjeru. U nama spava, ili možda drijema, veliki vjernik. Ovaj strah od koronavirusa može biti blagoslov za mnoge da probude i ojačaju u sebi vjernika”, poručio je.

“U Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu na glavnom oltaru nalaze se Isusove riječi: ‘Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti’. Sada je vrijeme da još više povjerujemo u tu istinu i predamo se u ruke Božje, povjerujemo Isusovim riječima i dopustimo da nas njegov duh, a to je Duh Sveti, branitelj, tješitelj i iscjeljitelj, prožme i vodi kroz život”.

Daj Bože da u ovoj nevolji u kojoj se nalazi čitav svijet mnogi progledaju.

“Nije vrijeme za strah i paniku, nego za vjeru i solidarnu ljubav. Nevolje koje Bog dopušta nisu kazna, nego prilika da progledamo, da se vratimo svome Bogu, da otkrijemo pravi smisao svojega života, da Boga stavimo na prvo mjesto u svome životu. Daj Bože da u ovoj nevolji u kojoj se nalazi čitav svijet mnogi progledaju, da im se otvore oči vjere. Pravi vjernik vjeruje da Bog ima našu sudbinu u svojim rukama, a Bog nam u Svetom pismu poručuje: ‘Ne bojte se! Ja sam s vama!’, ‘Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer Ti si sa mnom’, kliče psalmist, uvjeren da Bogu ništa nije nemoguće. U ovo vrijeme kada silom prilika moramo ostatiu svojim domovima iskoristimo tu priliku da uistinu više dođemo k sebi i vratimo se Bogu. Da se više i usrdnije molimo, da čitamo Sveto pismo, budemo strpljivi i solidarni s onima koji trpe”.

“Bog u koga vjerujemo ima moć svaku nevolju okrenuti na naše dobro. U to nas uvjerava i sv. Pavao kada kaže: ‘Onima koji ljube Boga, sve se okreće na dobro’. Daj Bože i da tako bude sa svima nama!”, kazao je p. Nikić.

Ključne riječi:
p. Mijo Nikić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja