Budi dio naše mreže

Papa Franjo je tokom lipnja posebno potaknuo vjernike da se utječu Srcu Isusovu, a podijelio je i ovu jednostavnu molitvicu koju je naučio od bake!

/ ps

Iako je lipanj, mjesec posvećen Srcu Isusovu, pri kraju, uvijek imamo priliku mu se utječi, a papa Franjo je podijelio i kako to možemo učiniti. Sredinom lipnja nakon molitve Angelusa, iskoristio je priliku kako bi podijelio jednostavnu molitvu koju je naučio od svoje bake – a sastoji se od sedam riječi, prenosi Aleteia.  

Oni koji mole Zlatnu krunicu upoznati su s molitvom “Isuse blaga i ponizna srca – učini srca naša po srcu svome!”. Papa je poručio kako je upravo pobožnost Srcu Isusovu ono što ujedinjuje i velike duhovne naučitelje i jednostavan Božji narod.

Naglasio je kako je Srce Isusovo uvijek mjesto gdje možemo pronaći Božju milost, oprost i nježnost. Kako bismo postali svjesniji te ljubavi, savjetovao je čitanje evanđeoskih tekstova stavljajući u središte svake Isusove riječi Božju ljubav. Uz to naše srce postaje sličnije Isusovom kada provodimo vrijeme s njim u euharistijskom klanjanju. Na koncu, papa Franjo moli jednostavnu molitvicu koja proizlazi iz pobožnosti Zlatne krunice, koju je naučio od bake: “Isuse, neka moje srce bude kao tvoje!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja