Budi dio naše mreže

Na svetkovinu Male Gospe u Sveticama kod Ozlja svečano je otvorena ‘Nazaretska kućica’, duhovno utočište za supružnike željne potomstva, mjesto susreta, molitve, radosti i zahvalnosti za plodove molitve. 

/ fe

Ideja oko otvaranja ‘Nazaretske kućice’ proizašla je iz iskustva p. Marka Glogovića tijekom 20 godina djelovanja u Apostolatu za život. “Ovo je Božji ili Gospin dar za 20. obljetnicu našeg Apostolata, da smo mogli doći do jednog posebnog mjesta susreta i molitve za one koji žele začeti i roditi djecu. Mi znamo da je to ogroman problem u današnje vrijeme posvuda, a pogotovo kod nas na zapadu”, rekao je p. Marko u intervjuu za Hrvatsku katoličku mrežu.

Apostolat za život pokrenuli su pavlini 1999. g. u rujnu na blagdan Gospe Žalosne u Zagrebu , intenzivno radeći s bračnim parovima koji žele djecu.

Unutrašnjost ‘Nazaretske kućice’ / Foto: Facebook

Samostan Svetice kod Ozlja posvećen je rođenju Blažene Djevice Marije od 16. stoljeća, nalazi se na brdu na 520 metara nadmorske visine, a kraj samostana 50-ak metara dalje pavlini imaju 150 godina jednu štalicu od 100 kvadrata koja je prije služila za stoku. Pater Marko je tijekom molitve krunice u prirodi zastao i s glavne ceste ugledao staru štalicu na koju se nitko nije više nije obazirao. Kako sam kaže, ne zna opisati kako mu je došao poticaj da bi tu štalicu trebalo prenamijeniti.

Misao je prerasla u plan da štalica postane ‘Nazaretska kućica’ Male Gospe, odnosno štalica ili jaslice Male Gospe. Riječ je o bebi Mariji, rođenoj od Ane i Joakima, o onoj koja u Lurdu svjedoči: “Ja sam Bezgrešno Začeće.”

‘Mala Marija’ / Foto: Facebook

Ova kućica neće primati samo parove željne djece, već će tu moći doći i roditelji, djedovi i bake, zahvaliti na potomstvu, zahvaliti na svojoj djeci i unucima.

Ova pobožnost poznata je u Italiji i Francuskoj gdje je i nastala u 15. stoljeću, no kod nas je tek u povojima. Pater Marko se nada da će ovo mjesto biti blagoslovljeno mjesto susreta, molitve, radosti i zahvalnosti za plodove te molitve. Ujedno poziva sve čitatelje 14. rujna na jubilarni 15. Molitveni sabor za nerođene kojim će se obilježiti 20. obljetnica postojanja udruge Betlehem i apostolata za život.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja