Budi dio naše mreže

Jednostavnog naziva, a puna dubine. Knjiga „On“ donosi posebno duhovno iskustvo kojem će se svaki čitatelj uvijek iznova vraćati. Uvjerite se u to na predstavljanju knjige koje će se uskoro održati.

/ im

U izdanju Salesiane izišla je dugo očekivana knjiga Mateja Lovrića On, koja, iako joj je naslov svakodnevan, u sebi skriva nevjerojatne dubine.

Podijeljena u tri dijela, knjiga donosi istinite priče o Božjim darovima napisane rukom čovjeka koji živi evanđelje danas. U prvom dijelu knjige Matej svjedoči kako mu je Božja providnost spasila život. Nakon tog događaja Matej se potpuno otvorio Bogu. Počeo je pronalaziti Božje znakove u svakodnevici, pogotovo u svom poslu u zajednici Arka u Zagrebu, koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća.

Autor prepričava dirljive priče s Arkinih putovanja, piše o velikim osobama koje je u njoj upoznao i dijeli s nama životne lekcije koje je od njih naučio. Najveći dio ove knjige posvećen je ljudima. Preko susreta s grešnicima, siromasima, prostitutkama, odbačenima, ljudima s margina društva, Matej nas podsjeća kako je Bog uvijek prisutan – u nama, u našem radu, u susretu s drugima.

Knjiga je zbirka osobnih priča, priča o susretima, o osobama, o radostima i žalostima, no prije svega to je zbirka priča o Njegovim čudima. Neka ti priče – svjedočanstva – iz ove knjige budu poticaj da radosno živiš ovaj čudesan život u ovom veličanstvenom svijetu i da se diviš spektaklu koji je On za tebe uredio. – napisao je u pogovoru knjizi fra Darko Tepert, pozivajući čitatelja da na stranicama knjige pronađe Njega.

Jedna od tih priča je i Sreli smo se ponovno, dirljiva priča o čovjeku koji je život osoba s Downovim sindromom smatrao beznačajnim, a čiji se život iz temelja promijenio nakon što je posjetio zajednicu Arka. Matejevo svjedočanstvo o tom susretu možete poslušati na poveznici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja