Budi dio naše mreže

Knjiga Gine de Vecchisa "GPS nejednakosti. Svijet očima pape Franje" portret je pape Franje i omiljenih tema njegova pontifikata, uključujući nejednakost, ekonomiju, brigu za stvoreni svijet kao i brigu za brata čovjeka.

/ ps

Danas, u ovom razdoblju krize, glas pape Franje odzvanja poput glasa koji remeti harmoniju zbora, glas čovjeka koji, suočen s predubokim jazom u našem društvu glede raspodjele bogatstva, odbija šutjeti. Također je odlučan prokazati diktaturu ekonomije, novca kao božanstva te kvalitetne zdravstvene skrbi samo za malobrojne, a koja danas pritišće ovaj svijet pod rastućim utjecajem globalizacije. Naznake su to tema kojima se, među ostalim, bavi nova knjiga o Papinu pontifikatu, pod naslovom „GPS nejednakosti. Svijet očima pape Franje”, autora Gine De Vecchisa, priopćuje izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost.

Knjiga je svojevrstan portret pape Franje i omiljenih tema njegovoga pontifikata, koje dakako ne ostaju samo teme o kojima on ima što reći, nego su sredstva kojima on budi nadu, poziva na oprez i buđenje, opominje, tješi.

Foto: Kršćanska sadašnjost

Odrednica “GPS“ iz naslova knjige odaje jednu “geografsku” crtu ovih prikaza i simbolizira sveobuhvatnost Papine djelatnosti koja se tijekom godina njegovoga pontifikata usmjerila na periferije, kako u vidu njegovih putovanja na mjesta koja su daleko od Rima, središta katoličanstva, tako i u vidu njegovoga prilaženja rubovima društva (uključujući pohode zatvorima, bolnicama, susrete sa siromašnima…).

Autor svraća pozornost na Papinu borbu protiv globalne neravnopravnosti i podsjeća na, citirajući Papine riječi, to da se “stvarnost bolje uočava s ruba nego iz središta“.

Mnoge su teme kojih se ova knjiga dotiče, od neravnopravnosti, nejednakosti, ekonomije, brige za stvoreni svijet, do brige za brata čovjeka, migrante, izbjeglice… Autor svraća pozornost na Papinu borbu protiv globalne neravnopravnosti i podsjeća na, citirajući Papine riječi, to da se “stvarnost bolje uočava s ruba nego iz središta“.

Knjigu potražite u knjižarama Kršćanske sadašnjosti ili putem www.ks.hr.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja