Budi dio naše mreže

Požeški biskup Antun Škvorčević zahvalio je s. Mariji Anđeli što će polaganjem redovničkih zavjeta posvjedočiti potpunu darovanost Bogu. Naglasio je da se ona usuđuje učiniti taj korak jer joj vjera kaže kako će tim putem stići do onog životnog cilja i smisla koji je Bog za nas ostvario u Isusu Kristu.

/ hk/IKA

Na blagdan sv. Klare, 11. kolovoza požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je samostan sv. Klare u Požegi i u samostanskoj crkvi predvodio misno slavlje i obred polaganja privremenih zavjeta s. Marije Anđele od Duha Svetoga (Petre) Babić.

Pozdravljajući sestre klarise, nazočne svećenike i vjernike, biskup Škvorčević im je čestitao svetkovinu sv. Klare izrazivši radost što zajedno s njima može zahvaliti Bogu za dar svetičina života, kao i za dar posvećenog života sestara klarisa. Rekao je da se posebno raduje što će u ovom slavlju s. Marija Anđela od Duha Svetoga položiti svoje prve zavjete i na taj način još snažnije zakoračiti u onaj svijet u koji je krenula za sv. Majkom Klarom.

Privremeni zavjeti s. Marije Anđele od Duha Svetoga / Foto: Požeška biskupija

U homiliji je podsjetio na ljepotu darivanja u kojem se ostvaruje naša povezanost, istaknuvši da posebnu snagu i dubinu ima darivanje jedne osobe drugoj koje se ostvaruje u prijateljstvu ili braku, a da je dalekosežno za vječnost kada jedna osoba sebe potpuno daruje Bogu u svećeničkom ili redovničkom zvanju. Zahvalio je s. Mariji Anđeli što će polaganjem redovničkih zavjeta posvjedočiti takvu darovanost Bogu. Naglasio je da se ona usuđuje učiniti taj korak jer joj vjera kaže kako će tim putem stići do onog životnog cilja i smisla koji je Bog za nas ostvario u Isusu Kristu.

Rekao je da su se sestre klarise, slijedeći primjer sv. Majke Klare upravo zbog te konačne Božje stvarnosti u koju nas je uveo Isus Krist, zatvorile u klauzuru kako bi njihov duh po zavjetima siromaštva, poslušnosti i čistoće svakoga dana bio uronjen samo u Boga te na temelju iskustva njegove blizine svjedočile kraljevstvo nebesko, bile obdarene mirom u duši, živjele sklad između prolaznosti i vječnosti.

Privremeni zavjeti s. Marije Anđele od Duha Svetoga / Foto: Požeška biskupija

Zahvalio je sestrama što svojim svakodnevnim molitvama i žrtvama našu lijepu domovinu čine još ljepšom. Poželio je s. Mariji Anđeli i svim drugim sestrama da se ne umore na započetom putu, krijepeći i osnažujući svoj duh Božjom riječju i euharistijskim kruhom.

Privremeni zavjeti s. Marije Anđele od Duha Svetoga / Foto: Požeška biskupija

Na kraju misnog slavlja, biskup Škvorčević je s. Mariji Anđeli od Duha Svetoga čestitao njezine prve zavjete, a poglavarici samostana s. Klari Lisac zaželio sretan imendan. Pozvao je sudionike slavlja neka mole da s. Marija Anđela za tri godine položi vječne zavjete.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja