Budi dio naše mreže

Ključna riječ: klarise

S. Frančeska Grgić: Pronašao me je Krist, koji zrači neizmjernom ljubavlju!

Uz Dan posvećenog života donosimo svjedočanstvo s. Frančeske Grgić koja je ušla u Red sestara klarisa kao udovica i majka dvoje djece. Svoje cjelovito svjedočanstvo o obraćenju i rastu u vjeri te otkrivanju poziva za Bogu posvećenim životom, prvi puta je izrekla u eteru Hrvatskoga katoličkog radija 2018. godine.

Blagoslovljen kamen temeljac za dogradnju Samostana sv. Klare u Zagrebu

U samostanskoj crkvi Samostana svete Klare Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu 18. prosinca održano je svečano euharistijsko slavlje koje je slavio mons. Zlatko Koren, kanonik i rektor zagrebačke katedrale, nakon kojega je u nazočnosti svećenika, franjevaca i vjernika blagoslovio gradilište i kamen temeljac za dogradnju Samostana svete Klare.

U Hrvatskoj postoji 18 ženskih klauzurnih samostana

U Katoličkoj Crkvi se od 1953. godine 21. studenog slavi Svjetski dan "Pro orantibus" posvećen redovnicama koje žive i mole u klauzurnim samostanima i provode ondje Bogu posvećen, kontemplativni život. Donosimo vam razmišljanje na svetkovinu Gospe od Zdravlja p. Božidara Nagya, postulatora bl. Ivana Merza.

ZAJEDNO ZA KLARISE Fra Massimo Fussarelli pružio podršku zagrebačkim klarisama: "Mislim da je i za grad Zagreb važno imati takvu oazu molitve"

Samostan sv. Klare u Zagrebu, naselje Mikulići, započinje obnovu nakon stradanja u potresima 2020. godine. Projekt obnove predstavljen je novinarima u četvrtak, 9. lipnja u samostanskom kompleksu. Bilo je to prvi put da su klarise, redovnice koje inače žive u klauzuri, javno iznijele svoje potrebe moleći za pomoć. Također, za potrebe obnove kreirale su i internetsku stranicu www.zajednozaklarise.com na kojoj su dostupni podaci za donacije, fotografije stradalog samostana, kratka povijest ove redovničke zajednice i informacije o prikupljenim novčanim sredstvima za obnovu.

Pomozimo zagrebačkim klarisama obnoviti samostan stradao u zagrebačkom potresu 2020.

Sve faze rušenja, gradnje i obnove samostana sv. Klare u Mikulićima bit će predstavljene na konferenciju za medije u četvrtak 9. lipnja u 11 sati u dvorištu samostana. Na konferenciji će govoriti s. Marija Ivana Dolinar, opatica Samostana sv. Klare, dipl. ing. Višeslav Franić, glavni projektant i arhitekt te dipl. ing. Krešo Pavković, suradnik na obnovi samostana.

Što Franjevački izvori kažu o svetoj Klari?

Najbolji način za upoznavanje osoba iz daleke povijesti je proučavanje izvora. Evo kako "Franjevački izvori", u Prvom životopisu sv. Franje, pišu o svetoj Klari i "o životu gospođa koje su boravile uz crkvu sv. Damjana."

SPLIT Mlada klarisa autorica je grafita "Gospa plače nad Vodotornjem"

"Ljubav prema domovini je stalno u duši i srcu, ona je neodvojiva od Boga. Stalno molimo za domovinu i za stanje u svijetu. Moj je otac bio branitelj i 16 je godina proveo u vojsci. To je dio moga života i to me, na neki način, i 'pritišće'. Kako se približavala obljetnica stradanja Vukovara, dobila sam nadahnuće napraviti grafit. Časna majka me podržala u tome. Nije to bila moja ideja, već nadahnuće od Boga", posvjedočila je s. M. Katarina od Raspete Ljubavi za Hrvatsku katoličku mrežu, govoreći o grafitu koji je ovih dana oduševio mnoge Splićane.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja