Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-antun-skvorcevic

Grad na gori - stota obljetnica prava javnosti Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu

'Na čast Božju i dobro čovjeka' stoljeće istječe otkako na brežuljku Voćarske ulice u Zagrebu djeluje Nadbiskupska klasična gimnazija i generacije mladih priprema za radosni život na obogaćenje mnogima. Na današnji dan, 25. listopada, gimnazija proslavlja sto godina djelovanja s pravom javnosti. Na njihovoj web stranici napisano je 'Od osnivača nasljedujemo duh vjere, ufanja i ljubavi; od prethodnika upornost, mudrost i znanje.' Trima emisijama na Hrvatskom katoličkom radiju pod nazivom 'Grad na gori' pokušali smo dočarati bogatstvo ove odgojno obrazovne institucije. Iz emisija donosimo ulomke kako bismo obogatili i čitatelje HKM-a.

Biskup Škvorčević na HKR-u: Katoličke škole polaze od toga da je čovjek Božji projekt te djecu i mlade uvode u život po vjeri

Prigodom stote obljetnice Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem, predsjednikom Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje razgovarala je urednica redakcije Dječjeg programa Hrvatskog katoličkog radija Snježana Kirinić Grubić. Dio razgovora koji se odnosi na ulogu i posebnost katoličkih škola emitiran je u posljednjoj emisiji Pametna pitanja za pametne glave ove školske godine te ga možete pročitati i ovdje.

MONS. ŠKVORČEVIĆ Braniteljska žrtva je poput pšeničnog zrna koji umire da bi bilo života

Prigodom 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak", u župnoj crkvi sv. Vida u Okučanima požeški biskup mons. Antun Škvorčević je s vojnim ordinarijem mons. Jurom Bogdanom predslavio svetu misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu te za Domovinu. "Naša hrvatska sloboda nahranjena je braniteljskom žrtvom ljubavi te joj dugujemo zahvalnost. Činimo to na najbolji način kad u svetoj misi njihovu žrtvu združujemo s Isusovom pobjedničkom smrću i tako pronalazimo utjehu za patnje i boli koji je njihov odlazak s ovoga svijeta prouzročio roditeljima i drugima koji ih vole", poručio je u homiliji.

Hrvatske zastave vijorile se u Vatikanu!

"Dragi prijatelji, neka vam svjedočanstvo svetoga Augustina pomogne širiti svjetlo vjere u vašoj sredini, kako biste oduševljeno svjedočili kršćansku nadu i ljubili bližnje", proučio je papa Franjo hrvatskim hodočasnicima.

Klarisa s. Marija Anđela od Duha Svetoga položila svoje prve zavjete

Požeški biskup Antun Škvorčević zahvalio je s. Mariji Anđeli što će polaganjem redovničkih zavjeta posvjedočiti potpunu darovanost Bogu. Naglasio je da se ona usuđuje učiniti taj korak jer joj vjera kaže kako će tim putem stići do onog životnog cilja i smisla koji je Bog za nas ostvario u Isusu Kristu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja