Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-antun-skvorcevic

Biskup Škvorčević krstio jedanaesto dijete roditelja Mihić

Požeški biskup Antun Škvorčević, 20. travnja 2021. u župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju predvodio je večernje euharistijsko slavlje i krstio dječaka Lea, jedanaesto dijete roditelja Dalibora i Magdalene Mihić.

BISKUP ŠKVORČEVIĆ Zašto vam sumnje obuzimaju srce

Kao i prethodnih godina, požeški biskup Antun Škvorčević uputio je ovogodišnjim krizmanicima Pismo pod naslovom "Zašto vam sumnje obuzimaju srce" (Lk 24,38), navedeno Pismo će ovih dana u tiskanom obliku primiti svaki krizmanik u Požeškoj biskupiji.

Grad na gori - stota obljetnica prava javnosti Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu

'Na čast Božju i dobro čovjeka' stoljeće istječe otkako na brežuljku Voćarske ulice u Zagrebu djeluje Nadbiskupska klasična gimnazija i generacije mladih priprema za radosni život na obogaćenje mnogima. Na današnji dan, 25. listopada, gimnazija proslavlja sto godina djelovanja s pravom javnosti. Na njihovoj web stranici napisano je 'Od osnivača nasljedujemo duh vjere, ufanja i ljubavi; od prethodnika upornost, mudrost i znanje.' Trima emisijama na Hrvatskom katoličkom radiju pod nazivom 'Grad na gori' pokušali smo dočarati bogatstvo ove odgojno obrazovne institucije. Iz emisija donosimo ulomke kako bismo obogatili i čitatelje HKM-a.

Biskup Škvorčević na HKR-u: Katoličke škole polaze od toga da je čovjek Božji projekt te djecu i mlade uvode u život po vjeri

Prigodom stote obljetnice Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem, predsjednikom Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje razgovarala je urednica redakcije Dječjeg programa Hrvatskog katoličkog radija Snježana Kirinić Grubić. Dio razgovora koji se odnosi na ulogu i posebnost katoličkih škola emitiran je u posljednjoj emisiji Pametna pitanja za pametne glave ove školske godine te ga možete pročitati i ovdje.

MONS. ŠKVORČEVIĆ Braniteljska žrtva je poput pšeničnog zrna koji umire da bi bilo života

Prigodom 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak", u župnoj crkvi sv. Vida u Okučanima požeški biskup mons. Antun Škvorčević je s vojnim ordinarijem mons. Jurom Bogdanom predslavio svetu misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu te za Domovinu. "Naša hrvatska sloboda nahranjena je braniteljskom žrtvom ljubavi te joj dugujemo zahvalnost. Činimo to na najbolji način kad u svetoj misi njihovu žrtvu združujemo s Isusovom pobjedničkom smrću i tako pronalazimo utjehu za patnje i boli koji je njihov odlazak s ovoga svijeta prouzročio roditeljima i drugima koji ih vole", poručio je u homiliji.

Hrvatske zastave vijorile se u Vatikanu!

"Dragi prijatelji, neka vam svjedočanstvo svetoga Augustina pomogne širiti svjetlo vjere u vašoj sredini, kako biste oduševljeno svjedočili kršćansku nadu i ljubili bližnje", proučio je papa Franjo hrvatskim hodočasnicima.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja