Budi dio naše mreže

"Molite se bilo gdje. Molite jednu deseticu. Molite dok perete suđe, kuhate ili pospremate rublje (to ja radim!) Sveta Majka Terezija iz Kalkute nosila je svoju krunicu posvuda i molila je cijeli dan. Padre Pio je, također neprestano molio. Gospa samo traži da joj se molimo!", poručuje Jacqueline Burkepile.

/ md

Neki od najčešćih izgovora za izbjegavanje molitve krunice su: “Nemam vremena”, “Dosadno je”, “Ne osjećam se povezano”, “Predugo je i ne mogu se koncentrirati” ili “Postoje drugi načini molitve”, izvijestio je ChurchPOP.

Urednica portala ChurchPOP, Jacqueline Burkepile otkrila je pet razloga zbog kojih izbjegavamo molitvu krunice putem objave na svojem Facebook profilu:

 1.”Nemam vremena”

Krunica traje oko 15-20 minuta. Ako sate provodite na internetu ili uživate u različitim zabavama, ovo nije izgovor. Molite se bilo gdje. Molite jednu deseticu. Molite dok perete suđe, kuhate ili pospremate rublje (to ja radim!) Sveta Majka Terezija iz Calcutte nosila je svoju krunicu posvuda i molila je cijeli dan. Padre Pio je, također neprestano molio. Gospa samo traži da joj se molimo!

2. “Ne osjećam se povezano”

Ne osjećate se povezani s Evanđeljem? Krunica je jedna divovska meditacija o Evanđelju. Ako ste kršćanin, Evanđelje bi vam trebalo biti spas. Naš Gospodin čeka! Gospa čeka da se poveže s vama i zavoli vas. Ona je naša Majka, kao što je Isus naš brat. Njihova ljubav i milost čekaju da zaskočite kroz moć krunice.

3. “Dosadno je”

Mislite da je Evanđelje dosadno? Razmišljajte o Evanđelju i svakoj molitvi krunice. Svjesno razmišljajte o oboje i krunica vam neće dosaditi!

4. “Predugo je i ne mogu se koncentrirati”

Razlomite je na dijelove tijekom dana. Jedna desetica traje oko dvije minute. Ponekad sve što Isus traži je nekoliko minuta, a to je vrijedno nagrade!

5. “Postoje drugi načini molitve”

Da, postoji mnogo drugih načina moljenja. Međutim, Isusova Majka traži od nas da molimo krunicu.

Gospa Fatimska je rekla: “Svaki dan molite krunicu u čast Gospe od Ružarija kako biste postigli mir u svijetu … jer ga ona sama može spasiti.”

Moje osobno iskustvo s krunicom je sljedeće:

Dan mi se čini nepotpunim i praznim bez krunice. Znam da iz nje izvire toliko milosti – više nego bilo koje druge molitve (osim mise.) Ako ne molite redovito krunicu, nećete shvatiti njenu dobrobit sve dok je sami ne iskusite. Obećavam, nećete požaliti zbog ove predanosti kad jednom počnete. Promijenit će vam život. Promijenilo je moj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja