Budi dio naše mreže

"Prečesto razmišljamo o stvarima iz prošlosti ili budućnosti na koje ne možemo utjecati. Ili, pak, mnoge događaje unaprijed okarakteriziramo negativnim stavom jer smo prepušteni predrasudama. Sve su to lažni proroci koji nas ograničavaju da odgovorno i slobodno donosimo odluku o svojim djelima", rekao je don Darko Poljak prvog dana trodnevnice ususret svetkovini sv. Petra i Pavla u šibenskoj župi sv. Petra.

/ bg

Započele su trodnevnice ususret svetkovini sv. Petra i Pavla. U župi sv. Petra na Vidicima u Šibeniku trodnevnica je započela u srijedu molitvom krunice, molitvom Večernje u čast sv. Petru te svetom misom.

Trodnevnica u Šibeniku

Propovjednik don Darko Poljak, policijski kapelan policijske uprave Šibensko-kninske i župnik u Marini, potaknuo je na preispitivanje padanja u zamku glede brige o tuđem mišljenju koje nas sprječava u našem djelovanju.

“Prečesto razmišljamo o stvarima iz prošlosti ili budućnosti na koje ne možemo utjecati. Ili, pak, mnoge događaje unaprijed okarakteriziramo negativnim stavom jer smo prepušteni predrasudama. Sve su to lažni proroci koji nas ograničavaju da odgovorno i slobodno donosimo odluku o svojim djelima. Bog će nas suditi po našim slobodnim odlukama, a ne po onome što je netko mislio o nama”, rekao je don Poljak.

Bijeli betlehemski križ

Don Darko Poljak spomenuo je volontere inicijative “40 dana za život” koji u svojim molitvenim kampanjama pred bolnicama ne padaju pod utjecaj tuđeg mišljenja već hrabro i slobodno svjedoče svoju vjeru u život kao Božji dar od začeča do prirodne smrti.

Pred kraj svete mise župnik fra Ivan Penava zahvalio je propovjedniku na ohrabrujućim riječima te je blagoslovio “Bijeli betlehemski križ” koji je simbol udruge Betlehem. Taj križ će biti izložen u crkvici sv. Margarete, zaštitnice rodilja, koja se nalazi na samom kraju vidičke župe poznate pod imenom sv. Mara. U toj se crkvici redovito svaki petak u 17 sati sastaju članovi udruge Betlehem i njezini simpatizeri na zajedničku molitvu za nerođene.

Nakon mise prikazan je hrvatski dokumentarni film “40 dana…” koji prikazuje prvih pet godina djelovanja inicijative “40 dana za život” u Hrvatskoj koja kroz molitvene kampanje pred bolnicama moli za nerođenu djecu. U svjetskim razmjerima kroz te kampanje sudjelovalo je već nekoliko milijuna ljudi u mnogim gradovima i spašeno je nekoliko stotina života. 

Danas svetu misu predslavi don Gabrijel Jagarinec, biskupijski povjerenik za mlade i župnik u Skradinu. Nakon svete mise započet će cjelonoćno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja