Budi dio naše mreže

Simpatičan video na društvenim mrežama snimile su Milosrdne sestre sv. Križa i tako podsjetile da je Apostolska pokorničarna izdala dekret kojim dopušta da se od svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2023. do blagdana Prikazanja Gospodinovog 2. veljače 2024. može dobiti potpuni oprost.

/ mp

Podsjetimo, Apostolska pokorničarna izdala je 14. studenog dekret kojim je odgovorila na molbu Franjevačke obitelji da se dodjeli potpuni oprost za razdoblje oko Božića 2023. jer je to 800. obljetnica kako je sv. Franjo proslavio svoj Božić u Grecciu gdje je postavio jaslice.

Dekretom je dopušteno da se od svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2023. do blagdana Prikazanja Gospodinovog 2. veljače 2024. može dobiti potpuni oprost po uobičajenim uvjetima – da se ispovijedi, pričesti i izmoli molitva na nakanu Svetog Oca, a onda da se i pohodi jedna od crkava koja pripada franjevačkoj obitelji. To ne znači da to nužno mora biti crkva o kojoj brinu franjevci (manja braća, konventualci ili kapucini), nego i one crkve o kojima brinu sestre franjevke ili pripadnici Trećeg franjevačkog reda (glagoljaši).

Milosrdne sestre sv. Križa objavile su tim povodom video:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Milosrdne sestre sv. Križa (@milosrdnesestresvkriza)

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja