Budi dio naše mreže

Iskustvo vjeroučiteljice Anite Bakovljanec: Divno je gledati kako djeca rastu s Bogom!

Među 350 vjeroučitelja koji su u četvrtak došli na Katehetsku proljetnu školu u Zagreb, o iskustvu rada s djecom za Hrvatsku katoličku mrežu govorila je Anita Bakovljanec koja radi u osnovnoj školi u Varaždinskoj biskupiji.

/ Marija Pandžić

Kako je rekla naša sugovornica, budući da radi u osnovnoj školi koju je i sama pohađala ondje vlada prava obiteljska atmosfera.

“U našoj sredini vjeroučtelj je važna i poštovana osoba te ima ugled u svojoj sredini, a rad s djecom me oduševljava. Nisam sve starija nego mlađa. Kod nas je uvijek živo i divno iskustvo je gledati kako djeca rastu s Bogom!”, poručila je Anita Bakovljanec.

Ivan Mikolić

Jednako iskustvo ima i Ivan Mikolić, vjeroučitelj u virovitičkoj gimnaziji.

“Imam vrlo lijepa iskustva suradnje, ohrabrivanja i zajedničkog rada u vlastitoj sredini. Upravo je najljepši dio mojeg poziva rad s učenicima. Prekrasno je vidjeti kako su djeca mudra i koliko im je srce otvoreno. Roditelji su podrška jer oni vole zapravo osobe s kojima njihova djeca rastu”, poručio je Mikolić.

Svoje iskustvo rada naš sugovornik podijelio je s vjeroučiteljima u predavanju na Katehetskoj proljetnoj školi za vjeroučitelje u osnovnim školama koja je započela u četvrtak pod nazivom “Stvarati – ostavljati tragove Ljubavi”. Školu organiziraju Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, a održava se u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29, u Zagrebu.

Ključne riječi:
Anita Bakovljanec vjeroučitelj

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja