Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjeroucitelj

VELIKE NOVOSTI Katolički vjeronauk za 21. stoljeće

Nova školska godina nosi i nove promjene u predmetu katolički vjeronauk. Tako su osmišljeni i novi udžbenici za nove školske generacije. Kako bi vjeroučiteljima predstavili katolički vjeronauk usklađen s kurikularnom reformom Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirao je Katehetske ljetne škole za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama.

Ljubav na drugačiji način

"Ne birajmo ono što je lakše, nego ono što je ljepše!" Tu glavnu poruku već više godina promovira Josip Matezović iz Vinkovaca, a postavio ih je i na naslovnicu Facebook stranice "Prava ljubav čeka". Ovaj mladi vjeroučitelj je za HKM rekao da je oženjen, otac dvoje djece te da vjeronauk trenutno predaje na zamjenama u slavonskim školama, jer još nema trajni mandat.

Vjeroučitelj Lončar: Svaka generacija donosi nove izazove, a na nama je da ih usmjerimo

Katehetska zimska škola "Vjera – znanje – iskustvo - O vrednovanju ne-mjerljivog" održava se u Zagrebu tijekom četvrtka i petka koja je okupila oko 350 vjeroučitelja. O izazovima s kojim se suočavaju vjeroučitelji u radu s djecom za Hrvatsku katoličku mrežu govorio je Zvonimir Lončar koji već već 22 godine radi kao vjeroučitelj u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja