Budi dio naše mreže

Kako oprostiti svojim neprijateljima? Što moliti da mi sin i snaha mogu imati djece? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?“ u petak, 22. siječnja župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Roko Bedalov.

/ im

Kako oprostiti svojim neprijateljima?

Pitanje oproštenja uvijek je pitanje velikog milosrđa. Kao što od Boga primamo toliko milosrđe tako smo pozvani da praštamo jedni drugima, a to molimo svakoga dana. Ako sam sposoban oprostiti svojim neprijateljima onda sam se ugledao ili zagledao u ono ogledalo u kojem sam vidio Isusa Krista odnosno prepoznao sam Boga u svome životu. Potrebna je velika snaga i veliko milosrđe da čovjek oprosti i da nastavi svoj život te da zaboravi ono što se dogodilo. Potrebno je da osoba stvori neke nove preduvjete u svom životu i da živi tu slobodu koju mu je Bog dao.

Što moliti da mi sin i snaha mogu imati djece?

Prva preporuka po pitanju molitava da Bog blagoslovi djetetom jednu obitelj je zagovor sv. Josipa. Nalazimo se u Godini sv. Josipa koju je 8. prosinca proglasio papa Franjo. Mnogo je pobožnosti sv. Josipu, a najpoznatija je tridesetodnevna pobožnost sv. Josipu te smo započeli veliku dvetnicu devet srijeda sv. Josipu, a postoje i mnoge druge devetnice ovome svecu. Istina postoje preporuke i mnogim drugim svecima kojima se utječu za dar života. Svakako potičemo na molitvu i post na tu nakanu jer dobri Bog itekako poznaje ljudska srca i kao što je Zahariju i Elizabetu blagoslovio darom života u poodmakloj dobi tako i vi ne posustajte u molitv za život. Život je jedino što predstavlja budućnost naših obitelji i našega naroda.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja