Budi dio naše mreže

Ključna riječ: halo-velecasni

Smiju li laici u ime Isusovo tjerati đavle, uzimati vlast i zapovijedati silama zla?

Smiju li laici u ime Isusovo tjerati đavle, uzimati vlast i zapovijedati silama zla? Trebamo li na ispovijed iako nam se čini da nemamo teških grijeha? Što ako se jedan od supružnika u sakramentalnom braku počne mijenjati i više ne želi živjeti bračni život? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 15. listopada u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

HALO VELEČASNI? Smije li vjernik nedjeljom u berbu grožđa?

Što bi trebala učiniti osoba koja je potaknula krivotvorenje svoje medicinske dokumentacije za povoljniji odlazak u mirovinu? Smije li se nedjeljom u berbu grožđa? Gdje se i kako može podnijeti zahtjev za crkveno poništenje braka? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 1. listopada u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

HALO, VELEČASNI? Je li zapošljavanje "preko veze" grijeh?

Je li grijeh zapošljavanje "preko veze" i smije li žena u Crkvi, u nenazočnosti svećenika, voditi Službu riječi? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 24. rujna u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela.

HALO, VELEČASNI? Je li u redu moliti da umre osoba koja mi smeta i zagorčava život?

Kako moliti za pokojnog brata koji je preminuo sa samo tri mjeseca? Je li u redu moliti da umre osoba koja nam "smeta" u životu? Kako da prijatelje odvratim od pušenja marihuane i približim ih Isusu? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 11. lipnja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

HALO, VELEČASNI? Kako izvršiti pokoru i Bogu dati zadovoljštinu za učinjene dvije umjetne oplodnje?

Kako moliti za pokojnog brata koji je preminuo sa samo tri mjeseca? Kako izvršiti pokoru i Bogu dati zadovoljštinu za učinjene dvije umjetne oplodnje? Može li osoba s invaliditetom ući u samostan ili sjemenište? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 4. lipnja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela.

HALO VELEČASNI Što kada zaboravim na molitve koje sam dobila za pokoru?

Što kada zaboravim od mjesta ispovjedaonice do mjesta u klupi ono što sam dobila za pokoru? Je li grijeh ako za vrijeme molitve stavim noge na kauč jer imam velikih problema s venama? Ako neka osoba tvrdi da stalno kontaktira sa "dušama" i da joj one govore... je li to ispravno i po volji Božjoj? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

HALO, VELEČASNI? Kako Crkva gleda na doniranje organa?

Jesu li hostije na misi posvećene ako svećenik kod podizanja ne otvori ciborij? Što učiniti kada mi se čini da Bog ne čuje moje molitve? Kako Crkva gleda na doniranje organa? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak 21. svibnja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela.

HALO VELEČASNI? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma?

Moja sestra je rastavljena i već godinama živi u vezi s također rastavljenom osobom i sada je trudna. Uslijed malih komplikacija u trudnoći ne smije sagriješiti. Smijem li ju potaknuti na ispovijed i primanje pričesti? Muči me crkveni zakon koji rastavljenima, a ranije crkveno vjenčanima i koji su sada u civilnom braku ne dopušta pričest. Zašto? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

1 2 3 11
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja