Budi dio naše mreže

Ključna riječ: halo-velecasni

VIDEO Treba li se misa za pokojnika slaviti na datum godišnjice smrti?

U emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" u petak, 16. listopada, vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela je odgovorio na pitanje treba li se slaviti misa za pokojnike, i treba li se slaviti točno na godišnjicu preminuća, na pokojnikov rođendan, imendan ili neke druge datume vezane za njegov život.

HALO, VELEČASNI! Zašto nogometaši čine znak križa prije izlaska na teren?

Može li biti krštenje bez svjedoka? Kakve veze ima znak križa s nogometom? Stalno sam u muci zbog odlaska u Crkvu gdje su epidemiološki uvjeti loši imam 78 godina i onkološki sam bolesnik. Uz Laudato TV sam svaki dan i pratim mise, a što kada dođe nedjelja? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela .

VIDEO Što ako izgubimo vjenčano prstenje?

U emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" u petak, 9. listopada, fra Roko Bedalov je odgovorio na pitanje: "Što ako izgubimo vjenčano prstenje ili na neki drugi način ostanemo bez vjenčanog prstena? Može li se blagosloviti novo prstenje? "

HALO, VELEČASNI! Što kad se roditelji miješaju u bračni život svoje djece?

Koliko je priprava za brak važna za buduće mladence? Govori li se na zaručničkom tečaju o izazovima bračnoga života? Mogu li roditelji utjecati na rastavu braka? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

HALO VELEČASNI? Što su to "gregorijanske mise"?

Što su to "gregorijanske mise? Imaju li naši pokojnici korist od ove pobožnosti? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

VIDEO Sve što vas je zanimalo o biskupskim kapicama

U emisiji HKR-a u petak, 5. lipnja, "Halo, velečasni?" vlč. Robert Šreter odgovorio je na pitanje: "Postoje mitre i kapice, crvene i ljubičaste. Postoje one za papu, kardinale i biskupe. Povremeno se te kapice miču i vraćaju tijekom mise. Kako to da kapice ne skliznu s glave kad su nagnute natrag?"

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja