Budi dio naše mreže

Ključna riječ: halo-velecasni

Kako se boriti protiv čaranja?

Odakle svađe i nemiri u kući? Hoće li se Crkva boriti za obitelj? Treba li se suprug ponovno krstiti, ako nema dokaza o njegovu krštenju? Na ta i druga pitanja u emisiji "Halo, velečasni?" u petak 27. svibnja odgovarao je vlč. Antun Sente, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

HALO VELEČASNI? Kako mogu biti kriva za tuđi grijeh?

Kako mogu biti kriva za tuđi grijeh? Kad netko umire, je li dobro biti uz njega? Jesu li poruke katoličkog sadržaja, a koje šaljemo u lancu prijateljima - poput 'pošalji ovaj sadržaj devetorici ljudi i ispunit će se...' - ispravne? Ovo su tri pitanja koje smo za čitatelje Hrvatske katoličke mreže izdvojili iz emisije 'Halo velečasni' - emitirane u petak, 20. svibnja – a u kojoj je HKR-ovim slušateljima odgovarao 'radijski župnik' fra Roko Bedalov, inače župnik zagrebačke župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetome Duhu.

Smiju li prvopričesnici odlaziti na misu i u druge župe za vrijeme priprave?

Može li osoba biti član zajednice Krvi Kristove ako je rastavljena i živi u 'divljem braku'? Ima li župnik pravo kritizirati prvopričesnika ako u pripravnoj godini za taj sakrament ide nekada na svetu misu u drugu župu – majčinu negdašnju župu u kojoj im je rodbina? Pitanja su to koja smo ovoga puta izdvojili iz emisije 'Halo velečasni' - emitirane u petak, 6. svibnja - a u kojoj je HKR-ovim slušateljima odgovore pokušao dati naš 'radijski župnik' fra Roko Bedalov koji inače župnički i pastoralno brine za vjernički puk na zagrebačkom Svetom Duhu.

Zašto je upravo svibanj Marijin mjesec?

Zašto je mjesec svibanj odabran da bude posvećen Mariji? Mogu li i sama učiniti posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu? Što učiniti ako je Tijelo Kristovo blagovalo dijete koje još nije bilo na prvoj pričesti? Što se čini oko nedoličnog odijevanja na krizmama? Na ta i druga pitanja 29. travnja odgovarao je vlč. Antun Sente, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

HALO, VELEČASNI? Smijem li biti kuma na građanskom vjenčanju ako je mladoženja u valjanom crkvenom braku?

Smijem li kao vjernica biti kuma prijateljici na civilnom vjenčanju s muškarcem koji je u valjano sklopljenom crkvenom braku? Ima li razlike ako za nekoga tko je bio samo formalni vjernik dam slaviti pojedinačne ili gregorijanske mise? Kada se moli molitva "Blagoslovljen budi Bog"? Na ta i druga pitanja 8. travnja odgovarao je fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

HALO, VELEČASNI? Je li na Blagovijest obavezan post i nemrs?

Smije li se postiti na Blagovijest? Razgovaraju li svećenici o iskustvima s ispovijedi? Što reći svećeniku koji po crkvi hoda u kratkim hlačama? Na ta i druga pitanja 25. ožujka odgovarao je fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

HALO, VELEČASNI? Koliko košta misa radnim danom, a koliko nedjeljom?

Koliko košta misa radnim danom, a koliko nedjeljom, pitala je slušateljica u petak, 18. ožujka u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" Vlč. Antun Sente, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, objasnio je da se misa ne može platiti, ali i protumačio zašto postoje određene takse.

HALO, VELEČASNI? Treba li kleknuti kod podizanja hostije?

Može li bolesničko pomazanje primiti odrasla osoba koja je samo krštena i može li se osoba vjenčati u crkvi prije primanja sakramenta potvrde? Treba li kleknuti kod podizanja hostije? I je li potrebno stajati dok god se Presveto ne pohrani u svetohranište? Na ova i druga pitanja u petak, 11. ožujka u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" odgovarao je fra Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

1 2 3 14
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja