Budi dio naše mreže

Ključna riječ: halo-velecasni

VIDEO Na kojoj ruci se nosi vjenčani prsten?

Ako hrvatski vjernici koji žive u Njemačkoj prestanu plaćati „crkveni porez”, jesu li time automatski ispisani iz Katoličke Crkve te na kojoj ruci se nosi vjenčani prsten, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni? objasnio je vlč. Damir Ocvirk.

HALO, VELEČASNI? Je li tijekom mise obvezna gesta "pružanja mira"?

Pitanje vezano za gestu pružanja mira u misi, neki svećenici kažu "Pružite mir jedni drugima", a neki to ispuste, što je ispravno? Na ova i druga pitanja u petak, 10. studenog u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovarao je vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci.

HALO, VELEČASNI? Vrijedi li misa ako je svećenik u grijehu?

Vrijedi li misa ako je svećenik u grijehu? Je li grijeh što moj muž godinama radi na crno, trebam li ga zbog toga prijaviti? Na ova i druga pitanja u petak, 17. studenog u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovarao je vlč. Ljubo Vuković, župnik župe Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.

HALO, VELEČASNI! Što staviti na natpis na vijenac za pokojnu osobu?

'Što staviti kao natpis na vijenac za naše voljene pokojne' i 'treba li izbjegavati druženja s osobama za koje postoji mogućnost da nas navedu na grijeh', neka su od pitanja na koja je u današnjoj emisiji 'Halo, velečasni' odgovarao vlč. Ljubo Vuković, župnik zagrebačke župe Sv. Nikole Tavelića na Kustošiji, a mi ih izdvajamo za čitatelje Hrvatske katoličke mreže.

Svaka ispovijed koja je cjelovita je životna ispovijed

Kad je potrebno ići na životnu ispovijed i zašto je važna? Što Katolička crkva propisuje o postupanju s urnama svojih pokojnika? Ovo su dva upita naših slušatelja, na koje smo uz druga postavljena pitanja, odgovorili u radijskoj emisiji 'Halo, velečasni?', a ovdje ih donosimo za čitatelje Hrvatske katoličke mreže. Dežurni 'radijski velečasni' ovaj put je bio župnik zagrebačke župe Sv. Josipa Damir Ocvirk.

VIDEO Mogu li moliti dok radim?

Na pitanje smije li katolik na botoks, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovorio je župnik župe sv. Nikole Tavelića vlč. Ljubo Vuković.

HALO, VELEČASNI? Meni je brak svetinja, a mome suprugu više nije

"Je li krizma valjana ako izabrani kum ne ispunjava uvjete?", te drugi upit "Meni je brak svetinja, a mome suprugu više nije. On bi živio u slobodi. Krenuo je u preljub i zanemario obitelj. Gubim snagu. Molim se. Ali više ne znam kako?" - izdvojili smo iz ovotjednog izdanja emisije 'Halo, velečasni'' u kojoj je odgovore na pitanja slušatelja HKR-a pokušao dati vlč. Ljubo Vuković, župnik zagrebačke župe Sv. Nikole Tavelića na Kustošiji.

VIDEO Tko je bio sv. Bruno?

Na pitanje zašto svećenici dozvoljavaju vjenčanja petkom, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovorio je vlč. Damir Ocvirk.

1 2 3 21
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja