Budi dio naše mreže

Ključna riječ: halo-velecasni

HALO VELEČASNI? Treba li vjernik donirati organe?

Kako osloviti svećenika ili časni sestru? Što Crkva kaže o doniranju organa? Na ta i druga pitanja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" 24. siječnja odgovarao je župnik župe sv. Blaža iz Zagreba mons. Zlatko Koren.

HALO VELEČASNI? Mogu li se pričestiti ako nisam bio prošle nedjelje na misi?

Može li se netko pričestiti bez ispovijedi, ako nije bio prošle nedjelje na misi? Koliko se puta dnevno osoba može pričestiti? Je li grijeh voljeti osobu istoga spola? Na ta i druga pitanja je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" 17. siječnja odgovarao župnik šestinske župe sv. Mirka vlč. Robert Šreter.

VIDEO Smiju li katolici moliti za muslimane?

Pogledajte video isječak iz emisije Halo, velečasni? u kojemu vlč. Robert Šreter odgovara na pitanje slušatelja smiju li katolici moliti za muslimane? Imate li i vi pitanje pišite nam na e-mail hkr@hkr.hr ili ga postavite u SMS poruci na broj 099 460 9988.

VIDEO Plaća li se blagoslov obitelji?

U božićno vrijeme u mnogim je župama tradicija blagoslov obitelji. Treba li se taj blagoslov plaćati, pitali su slušatelji u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" Odgovor zna vlč. Robert Šreter.

HALO, VELEČASNI? Treba li se i koliko plaćati blagoslov obitelji?

Treba li se i koliko plaćati blagoslov obitelji i doma, postoji li "tarifa" za prvu pričest i što su točno kvatre? Na ta i druga pitanja je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" 20. prosinca odgovarao župnik šestinske župe sv. Mirka vlč. Robert Šreter.

HALO VELEČASNI? Može li baka donijeti unuče na krštenje ako roditelji nisu vjernici?

Smije li se trudnica u civilnom braku ispovjediti i krstiti dijete? Mogu li duše po našim molitvama doći iz pakla u čistilište pa onda u vječnu slavu? Gdje odlazi milostinja koja se prikuplja na Nedjelju Caritasa? Pročitajte što je na ova i druga pitanja 13. prosinca mons. Zlatko Koren odgovorio u emisiji HKR-a "Halo velečasni?".

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja