Budi dio naše mreže

Ključna riječ: halo-velecasni

HALO, VELEČASNI? Je li u redu moliti da umre osoba koja mi smeta i zagorčava život?

Kako moliti za pokojnog brata koji je preminuo sa samo tri mjeseca? Je li u redu moliti da umre osoba koja nam "smeta" u životu? Kako da prijatelje odvratim od pušenja marihuane i približim ih Isusu? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 11. lipnja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

HALO, VELEČASNI? Kako izvršiti pokoru i Bogu dati zadovoljštinu za učinjene dvije umjetne oplodnje?

Kako moliti za pokojnog brata koji je preminuo sa samo tri mjeseca? Kako izvršiti pokoru i Bogu dati zadovoljštinu za učinjene dvije umjetne oplodnje? Može li osoba s invaliditetom ući u samostan ili sjemenište? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 4. lipnja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela.

HALO VELEČASNI Što kada zaboravim na molitve koje sam dobila za pokoru?

Što kada zaboravim od mjesta ispovjedaonice do mjesta u klupi ono što sam dobila za pokoru? Je li grijeh ako za vrijeme molitve stavim noge na kauč jer imam velikih problema s venama? Ako neka osoba tvrdi da stalno kontaktira sa "dušama" i da joj one govore... je li to ispravno i po volji Božjoj? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

HALO, VELEČASNI? Kako Crkva gleda na doniranje organa?

Jesu li hostije na misi posvećene ako svećenik kod podizanja ne otvori ciborij? Što učiniti kada mi se čini da Bog ne čuje moje molitve? Kako Crkva gleda na doniranje organa? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak 21. svibnja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela.

HALO VELEČASNI? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma?

Moja sestra je rastavljena i već godinama živi u vezi s također rastavljenom osobom i sada je trudna. Uslijed malih komplikacija u trudnoći ne smije sagriješiti. Smijem li ju potaknuti na ispovijed i primanje pričesti? Muči me crkveni zakon koji rastavljenima, a ranije crkveno vjenčanima i koji su sada u civilnom braku ne dopušta pričest. Zašto? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Preskočio sam jedan utorak pobožnosti sv. Antunu - trebam li početi ispočetka?

Preskočio sam jedan utorak pobožnosti sv. Antunu u čast. Trebam li početi ispočetka s trinaest utoraka i kada mogu to učiniti? Kako da se pomirim s cimerom? On ne želi razgovarati sa mnom, a ja ne želim prva. Kako riješiti komunikaciju? Budući da sam živjela nevjenčano s čovjekom koji mi je pomogao nakon rata, djecu smo podigli i ostali smo zajedno, ali sam se jako razboljela i živimo bez tjelesnoga kontakta. Mogu li se ispovijediti i pričestiti jer mi je to velika želja? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!“ u petak, 16. travnja župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Roko Bedalov.

PITALI STE Smije li svećenik slaviti misu ako iznevjeri celibat?

Što je celibat? Kako pristupiti svom župniku ako mu imamo potrebu ukazati na nešto? Smijemo li, unatoč dijagnozi, moliti za čudo? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?“ u petak, 26. ožujka župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima Antun Sente.

1 2 3 11
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja