Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-roko-bedalov

Molimo li za sve vjerne mrtve ili za duše u čistilištu?

Moli li se šesta desetica krunice za sve vjerne mrtve ili za duše u čistilištu? Je li Jona zaista bio tri dana u kitovoj utrobi? Kako se ispovijedati ako stalno padam u iste grijehe? Može li osoba koja čeka proglašenje ništavosti svoje ženidbe biti u vezi? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 12. studenoga u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" fra Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

HALO VELEČASNI Može li ruža na križu zamijeniti tijelo Isusa Krista?

Može li ruža na križu zamijeniti tijelo Isusa Krista? Smiju li osobe u civilnom braku sudjelovati na svetoj misi? Trebamo li zbog manjka ljubavi i stalnog prigovaranja tražiti razvod? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 29. listopada u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" fra Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

FOTO Blagoslov i otvorenje doma za studentice na Vrhovcu

U subotu, 23. listopada 2021. godine, na Vrhovcu 43, u Zagrebu, otvoren je i blagoslovljen Dom sv. Josipa za studentice. U 13,30 sati, svečani blagoslov vodio je fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog sa Sv. Duha, zajedno sa fra Tomislavom Glavnikom, gvardijanom zajednice na Sv. Duhu, don Matom Jakovićem, duhovnikom Milosrdnih sestara sv. Križa na Vrhovcu.

Smiju li laici u ime Isusovo tjerati đavle, uzimati vlast i zapovijedati silama zla?

Smiju li laici u ime Isusovo tjerati đavle, uzimati vlast i zapovijedati silama zla? Trebamo li na ispovijed iako nam se čini da nemamo teških grijeha? Što ako se jedan od supružnika u sakramentalnom braku počne mijenjati i više ne želi živjeti bračni život? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 15. listopada u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

HALO VELEČASNI? Smije li vjernik nedjeljom u berbu grožđa?

Što bi trebala učiniti osoba koja je potaknula krivotvorenje svoje medicinske dokumentacije za povoljniji odlazak u mirovinu? Smije li se nedjeljom u berbu grožđa? Gdje se i kako može podnijeti zahtjev za crkveno poništenje braka? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak, 1. listopada u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" vlč. Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha.

HALO VELEČASNI Što kada zaboravim na molitve koje sam dobila za pokoru?

Što kada zaboravim od mjesta ispovjedaonice do mjesta u klupi ono što sam dobila za pokoru? Je li grijeh ako za vrijeme molitve stavim noge na kauč jer imam velikih problema s venama? Ako neka osoba tvrdi da stalno kontaktira sa "dušama" i da joj one govore... je li to ispravno i po volji Božjoj? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

HALO VELEČASNI? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma?

Moja sestra je rastavljena i već godinama živi u vezi s također rastavljenom osobom i sada je trudna. Uslijed malih komplikacija u trudnoći ne smije sagriješiti. Smijem li ju potaknuti na ispovijed i primanje pričesti? Muči me crkveni zakon koji rastavljenima, a ranije crkveno vjenčanima i koji su sada u civilnom braku ne dopušta pričest. Zašto? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja