Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-roko-bedalov

HALO VELEČASNI? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma?

Moja sestra je rastavljena i već godinama živi u vezi s također rastavljenom osobom i sada je trudna. Uslijed malih komplikacija u trudnoći ne smije sagriješiti. Smijem li ju potaknuti na ispovijed i primanje pričesti? Muči me crkveni zakon koji rastavljenima, a ranije crkveno vjenčanima i koji su sada u civilnom braku ne dopušta pričest. Zašto? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

VIDEO Euharistijski post - i za djecu?

Na koji način dijete umiriti na misi, je li primjereno nositi grickalice i sokove, obvezuje li euharistijski post i djecu, a poštuju li ga odrasli - u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" objasnio je fra Roko Bedalov.

Ima li nedjelja prednost pred blagdanom sv. Antuna?

Ove godine sv. Antuna pada u nedjelju. Ima li nedjelja prednost pred njegovim blagdanom? Kako se svećenik može pričestiti kod više misa, a vjernicima se ne preporuča više od dvije mise dnevno? Kako razgovarati s bratom koji je vjernik, ali je pun osuđivanja drugih ljudi, osudio bi svakoga, a za sebe smatra da nema grijeha? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!“ u petak, 19. ožujka župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Roko Bedalov.

Može li se dvaput dnevno pričestiti?

Smiju li se pobožnosti preklapati? Kako se ispravno pripemiti za sv. Antuna? Može li se dvaputa dnevno pričestiti? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?“ u petak, 12. ožujka župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Roko Bedalov.

VIDEO Postoje li duhovi?

Na pitanje: Postoje li duhovi? u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovorio je fra Roko Bedalov.

Smije li se korizmenim petcima jesti jaja, mlijeko i sir?

Smije li se korizmenim petcima jesti jaja, mlijeko i sir? Može li se, kad se posti, jesti riba? Što znače Isusove riječi da ne bacamo biserje pred svinje (usp. Mt 7,6)? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?“ u petak, 19. veljače župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Roko Bedalov.

Pobožnost devet prvih petaka: Treba li ispovijed biti baš u petak ili može ranije?

"Počinjem pobožnost devet prvih petaka; treba li ispovijed biti baš u petak ili može biti ranije? Kada molimo molitvu 'Očenaš' izgovaramo riječi 'ne uvedi nas u napast', možete li objasniti kako nas Bog može uvesti u napast? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?“ u petak, 5. veljače župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Roko Bedalov.

HALO VELEČASNI? Kako oprostiti svojim neprijateljima?

Kako oprostiti svojim neprijateljima? Što moliti da mi sin i snaha mogu imati djece? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?“ u petak, 22. siječnja župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Roko Bedalov.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja