Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-roko-bedalov

VIDEO Kako prepoznati stvarnog siromaha?

U emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" u petak, 13. studenog, fra Roko Bedalov je odgovorio na pitanje: "Kako prepoznati stvarnog siromaha (prosjaka)?"

HALO, VELEČASNI? Treba li se vjernik bojati petka trinaestog?

Kako se ponašati u situaciji kada te osoba prvocira dugi niz godina? Jesu li strah i anksioznost moji križevi koje trebam prihvaćati? Treba li se vjernik bojati petka trinaestog? Neka su od pitanja na koja je u petak u emisiji "Halo, velečasni?" odgovarao župnik župe sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Sv. Duhu fra Roko Bedalov. 

VIDEO Što ako izgubimo vjenčano prstenje?

U emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" u petak, 9. listopada, fra Roko Bedalov je odgovorio na pitanje: "Što ako izgubimo vjenčano prstenje ili na neki drugi način ostanemo bez vjenčanog prstena? Može li se blagosloviti novo prstenje? "

HALO VELEČASNI? Što su to "gregorijanske mise"?

Što su to "gregorijanske mise? Imaju li naši pokojnici korist od ove pobožnosti? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Jeste li svjesni da je bio Uskrs? Znate li da je Bog živ ili ste ostali ravnodušni na vijest uskrsnuća?

"Jesmo li se pomakli s mrtve točke prvoga dana izolacije? Živimo li još uvijek u korizmenom vremenu koje je ostalo vremenom kušnje i odricanja ili smo spoznali da je bio Uskrs i da smo proslavili svetkovinu Isusova uskrsnuća, Nedjelju Božjeg milosrđa. Znamo li da je Bog živ među nama, da se ukazuje svojim apostolima ili smo ostali ravnodušni na takvu vijest?"

FOTO Misno slavlje prvog utorka na Svetom Duhu

“Volja je Božja kao i viša sila da se na ovakav način događa ovaj prvi utorak posvećen sv. Antunu. Uistinu pokazuje koliko smo spremni jedni za druge imati volje, pozornosti i ljubavi o kojoj nas vjera, u našem životu, itekako uči”, rekao je fra Roko predvodeći misno slavlje prvog od Trinaest utoraka posvećenih sv. Antunu Padovanskom.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja