Budi dio naše mreže

Doživotni zavjeti dvojice salezijanaca "Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas" (Iv 15,16)

Salezijanci Tomislav Lukač iz Kaštel Štafilića i Marijan Zovak iz Osijeka u subotu su dali doživotne zavjete u crkvi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji.

/ dt/IKA

Misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz koncelebraciju dvadesetak svećenika. Roditelji, sestre, braća, i brojna rodbina dvojice salezijanaca uveličala je ovaj velik događaj. Crkvu su većinom ispunili mladi iz salezijanskih zajednica (Zagreb, Rijeka, Split) gdje su Tomislav i Marijan imali pedagoško odgojnu praksu. Mladi su i na taj način željeli pokazati svojim “dojučerašnjim asistentima” koliko ih vole i da su uz njih.

Foto: Ivan Lovrić

Prisutni su bili i mnogi bogoslovi salezijanci koje doživotni zavjeti očekuju za koju godinu. S obzirom na vrlo lijep broj mladića koji su u formaciji salezijanci u Hrvatskoj narednih godina redovito će imati slavlja doživotnih zavjeta i svećeničkih ređenja.

Foto: Ivan Lovrić

Na svršetku mise Tomislav i Marijan, koji su odabrali riječi evanđelja „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv 15,16) u kratkom govoru zahvalili su Gospodinu, svojim obiteljima, salezijancima, posebno odgojiteljima i duhovniku, i svima koji ih prate u njihovom formacijskom hodu. Osobitu zahvalu uputili su mladima za koje su rekli da su im pokazali radost i ljepotu salezijanskog poziva koji je usmjeren na odgoj mladih.

Foto: Ivan Lovrić

Nakon misnog slavlja Tomislav i Marijan primali su brojne čestitke na župnom dvorištu na kojem su salezijanci, rodbina, mladi i drugi uzvanici u velikoj radosti nastavili slavlje.

Večer uoči davanja doživotnih zavjeta u crkvi na Knežiji održano je molitveno bdijenje za zvanja. Tom prigodom svoje privremene zavjete obnovilo je desetero salezijanaca koji su u formaciji. Još dvojica njihovih kolega to su učinila u Rimu i na Malti gdje se trenutno nalaze. Molitvena bdijenja za zvanja salezijanci ovom prilikom organiziraju već više godina uz posebno velik odaziv mladih.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja