Budi dio naše mreže

Doživotni zavjeti trojice salezijanaca - "Budite blizu Isusu, subraći i mladima kojima ste poslani"

Sanjin Jurić, Marko Majić Mazul i Josip Tafra dali su svoje doživotne zavjete 29. kolovoza u Svetoj Mati slobode u Zagrebu, postavši time salezijanci zauvijek.

/ ps

Hrvatska salezijanska provincija doživjela je veliku radost povodom doživotnih zavjeta trojice mladih salezijanaca 29. kolovoza – Sanjina Jurića, Marka Majića Mazula i Josipa Tafre, koji su ovim činom postali salezijanci zauvijek.

Misno slavlje u crkvi Svete Mati slobode u Zagrebu predvodio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz koncelebraciju dvadesetak braće salezijanaca i drugih svećenika. Sanjin, Marko i Josip za čitanje su izabrali dio iz Lukina Evanđelja u kojemu dvojica učenika susreću Isusa na putu za Emaus.

Foto: Facebook/Don Bosco Hrvatska

Don Tihomir je u homiliji Sanjinu, Marku, Josipu, ali i drugim salezijancima govorio kako “put kojim idu može donijeti i razočarenja, kao što su i dvojica učenika na putu za Emaus bili razočarani činjenicom da je Krist bio raspet na križu jer nisu razumjeli što se uistinu dogodilo.” Provincijal je podsjetio “da uvijek budu blizu Isusu, subraći i mladima kojima su poslani.”

Uz obitelji, rodbinu i prijatelje, na misnom slavlju, u lijepom broju s obzirom na (ne)prilike vezane uz pandemiju, prisutni su bili i salezijanski bogoslovi, mladi iz oratorija i članovi Salezijanske obitelji.

Foto: Facebook/Don Bosco Hrvatska

Josip Tafra zahvalio je u ime trojice salezijanaca, prije svega Bogu, potom i obiteljima, rodbini, prijateljima, subraći salezijancima, mladima i svima koji ih prate na putu poziva koji su prihvatili.

Dan ranije u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji dvanaestorica salezijanaca obnovila su redovničke zavjete, a održano je i molitveno bdijenje za zvanja. Hrvatska salezijanska provincija ima još jednu nadolazeću radost, jer u četvrtak 10. rujna će na Jarunu šestero salezijanskih novaka dati svoje prve redovničke zavjete. Kako navode na svojim službenim stranicama, ovaj događaj predstavlja prvi put od 1995. da se prvi redovnički zavjeti daju na tlu hrvatske provincije. Naime, nakon 1995. su se prvi zavjeti davali u Italiji.

Foto: Facebook/Don Bosco Hrvatska

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja