Budi dio naše mreže

DOMIŠLJATA LJUBAV Duhovno savjetovanje vjernika putem telefona

Radi suzbijanja i sprječavanja širenja epidemije koronavirusa pozvani smo smanjiti socijalne kontakte kako bismo sebe i druge zaštitili od zaraze. Stoga su naši pastiri, svjesni da su upravo u ovim trenucima najpotrebniji vjernicima, pronašli nove načine kako skrbiti za svoje vjernike i duhovno ih krijepiti.

/ hk

Franjevci samostana Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije iz zagrebačke Dubrave, svjesni svoga poslanja i dužnosti, u ovoj posebnoj situaciji žele odgovoriti na duhovne potrebe vjernika i tako skrbiti o njima. Stoga su odlučili pokrenuti duhovno savjetovanje vjernika putem telefona.

Svakoga će dana od 16 do 18 sati biti dostupni na telefonskim brojevima 097 768 2370 i 097 768 1606 za razgovor i duhovni savjet.

U molitvi smo sa svima Vama i u nadi da će nam ovo vrijeme svima biti vrijeme milosti i vrijeme spasa, posebna prilika za produbljenje odnosa s Bogom i s našim bližnjima, poručili su franjevci na Facebook stranici Fra3 koju vode bogoslovi njihove provincije.

Franjevci naglašavaju kako se ne radi o sakramentu svete ispovijedi, nego isključivo o duhovnom razgovoru.

Foto: Fra3

 

Telefonske brojeve sa svojim su župljanima podijelili i salezijanci iz Župe Duha Svetoga sa zagrebačkog Jaruna. Svoju su poruku prvenstveno uputili starijim i nemoćnim župljanima.

“Dragi župljani, bolesni, stari i nemoćni, ukoliko trebate bilo kakvu pomoć u ovim teškim danima, molimo vas da nam se javite kako bismo vam pružili fizičku, ali prvenstveno i duhovnu pomoć u slučaju smrtne opasnosti. Isto tako, ako poznajete nekoga od vaših susjeda kojemu je potrebna pomoć, javite nam”, poručili su na Facebook stranici župe.

Foto: Sveta Mati Slobode – Župa Duha Svetoga

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja