Budi dio naše mreže

Dirljiva poruka mladog svećenika: "Možda Crkva ne treba nas, ali mi trebamo Crkvu"

"Crkva je ona lađa koja nas nosi prema obali vječnoga života. Zato ja trebam Crkvu. Ja sam puno više dobio u svom životu što sam u Crkvi nego što je Crkva dobila sa mnom”, poručio je na svome Facebook profilu mladi svećenik fra Goran Azinović.

/ hk

Fra Goran Azinović, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM na nebo, prije pet je godina u zajedništvu s provincijalom fra Miljenkom Štekom, ostalim mladomisnicima i brojnim svećenicima proslavio svoju mladu misu. Na svome Facebook profilu prisjetio se toga dana i poslao snažnu poruku. Objavu prenosimo u cijelosti.

Točno na današnji dan imao sam mladu misu. Prošlo je pet godina otkada sam svećenik. Kako je biti svećenik i što je Crkva dobila sa mnom? Možda ništa! Kada je Gemelli ispitivao pred kraj života Padre Pija onda ga je pitao razna pitanja. Gemelli je uvijek sumnjao u Padre Pija i nije mu vjerovao. Tako će u jednom razgovoru podrugljivo kazati Padre Piju: “Crkva ne treba ljude poput vas”! A Padre Pijo će mu ponizno odgovoriti: “Istina, ali ja trebam Crkvu. Više ja trebam Crkvu nego što ona mene treba. Ja ne mogu bez Crkve. Ne želim umrijeti odbačeno i izvan Crkve, ja želim jedino u Crkvi umrijeti”!

Eto, to je istina za svakog svećenika, ali i čovjeka! Ne treba Crkva možda nas, ali mi trebamo Crkvu. Jedino nam Crkva daje Isusa, jedino u njoj možemo naći Mariju koja je Majka Crkve, jedino nam Crkva daje svete sakramente i jedino je ona lađa koja nas nosi prema obali vječnoga života. Zato, ja trebam Crkvu, ja sam puno više dobio u svom životu što sam u Crkvi nego što je Crkva dobila sa mnom. Ja trebam Crkvu. I posljednji dan života isto ću kazati kao Padre Pijo: “Ja trebam Crkvu, i bez nje moj život nema nikakvu ljepotu. Hvala ti Crkvo za sve”.

 

Ključne riječi:
fra Goran Azinović padre pio

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja