Budi dio naše mreže

Diljem Hrvatske trodnevnice povodom proslave blagdana sv. Nikole Tavelića

Blagdan svetog Nikole Tavelića, prvoga hrvatskoga sveca i zaštitnika hrvatskoga naroda, slavimo u četvrtak, 14. studenog. On je zajedno s još trojicom svoje subraće podnio mučeničku smrt zbog naviještanja vjere te je bio sasječen mačevima i bačen na lomaču u Izraelu. Donosimo raspored trodnevnica povodom proslave blagdana sv. Nikole Tavelića.

/ mp

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku

Proslavi blagdana sv. Nikole Tavelića u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku prethodit će trodnevnica od 11. do 13. studenoga, a mise predvode ovim rasporedom: u ponedjeljak 11. studenoga fra Mario Radman, Šibenik; u utorak 12. studenoga – fra Žarko Lucić, Split i u srijedu 13. studenoga – fra Bojan Rizvan, Zadar.

Svečanu misu u četvrtak, 14. studenog, u 18 sati predvodit će krčki biskup Ivica Petanjak. Pjevat će Katedralni zbor. Pola sata prije mise započinje procesija užim dijelom staroga grada sa slikom sv. Nikole Tavelića. Nakon mise šibenski biskup Tomislav Rogić proglasit će Godinu sv. Nikole Tavelića za Šibensku biskupiju.

Župa sv. Nikole Tavelića u Zagrebu

Pobožnost sv. Nikoli Taveliću od ponedjeljka 11. do srijede 13. studenoga bit će svaki dan u 18 sati, a misna slavlja predvodi vlč. Tonči Matulić u 18.30 sati u zagrebačkoj župi sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.

U četvrtak, 14. studenog misu u 11 sati predvodit će vlč. Marijan Gradinščak, a u 18:30 svečano misno slavlje predvodit će vlč. Tonči Matulić.

Župa sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu

Duhovna obnova za svetkovinu je od ponedjeljka 11. do srijede 13. studenoga, koju predvodi vlč. Alojzije Asić, umirovljenik župnik. Duhovni program svakoga dana počinje u 8 sati kada je prilika za ispovijed. U 9 sati je misa i nagovor. U 10 sati je susret voditelja s djecom i mladima 1. i 2. razreda srednjih škola. Popodnevni program započinje u 15.30 sati susretom voditelja s djecom i mladima 1. i 2. razreda srednjih škola. U 16.30 je prilika za ispovijed, a u 17.30 sati misa.

Svetkovinu svog nebeskog zaštitnika sv. Nikole Tavelića u četvrtak 14. studenoga proslavlja istoimena župa na Jelasu u Slavonskom Brodu. Jutarnja misa je u 8 sati, a svečano blagdansko misno slavlje u 11 sati predvodi đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Župa sv. Nikole Tavelića u Rijeci

Trodnevnu duhovnu pripravu od 11. do 13. studenoga u župi sv. Nikole Tavelića na Krnjevu u Rijeci predvodit će o. Ivan Ike Mandurić. U 19 sati je misa, nagovor o. Ike Mandurića i klanjanje.

Središnje misno slavlje na blagdan sv. Nikole Tavelića u 19 sati predvodit će riječki nadbiskup Ivan Devčić. Jutarnja misa je u 8 sati.

Ključne riječi:
sv. Nikola Tavelić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja