Budi dio naše mreže

Darko Pavičić je razgovarao sa svjedocima vremena, vidiocima, njihovim roditeljima, prijateljima i susjedima, preslušao audio snimke prvih razgovora fra Joze Zovka s vidiocima, istražio dokumente i litaraturu te ih objavio na 300 stranica knjige „Međugorje – prvih sedam dana ukazanja“, koji bi, prema mišljenju dobro upućenih, mogli postati temelj za priznanje međugorskog fenomena u cjelini.

/ Diana Tikvić

Jedan od događanja prvog Mladifesta u Hrvatskoj je i pretpremijera knjige “Međugorje – Prvih sedam dana”, autora Darka Pavičića, novinara Večernjeg lista u petak 21. lipnja u 17,30 sati. U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Pavičić je rekao da mu je ideja za knjigu o rekonstrukciji prvih sedam dana Međugorja došla nakon zloupotrebe izjave pape Franje u zrakoplovu nakon povratka iz Fatime 13. svibnja 2017.

Papa Franjo je, kako prepričava Pavičić, dobio informaciju da Kongregacija za nauk vjere želi relativizirati nalaz komisije za Međugorje, koju je vodio kardinal Ruini i tako zapečatiti sudbinu Međugorja.

“Tada je papa spomenuo da on Isusovu majku, Blaženu Djevicu Mariju, ne zamišlja kao službenicu u nekom poštanskom uredu, istodobno detaljno opisavši kako je spasio nalaz Međunarodne komisije za Međugorje od Kongregacije za nauk vjere, zatraživši da mu taj izvještaj dostave u noći sa subote na nedjelju. Jako me zainteresiralo što to mora biti u tim dokumentima, koje je Papa zatražio da mu dostave u to doba“, ističe Pavičić.

Papa Franjo je, kako prepričava Pavičić, dobio informaciju da Kongregacija za nauk vjere želi relativizirati nalaz komisije za Međugorje, koju je vodio kardinal Ruini i tako zapečatiti sudbinu Međugorja. „Papa je, zapravo, tada spasio Međugorje. Imate snimku na internetu da je rekao u zrakoplovu da su to bili vrlo dobri kardinali i biskupi i da su napravili ‘vrlo, vrlo dobar’ posao. A što su to napravili? Procijenili su, npr. da je prvih sedam dana tj. razdoblje od 24. lipnja do 3. srpnja 1981., autentično i da su vidioci imali vizije koje su bile nadnaravne, nisu bile demonskog podrijetla i da su oni psihički normalne osobe.

Sve je to nekoliko dana nakon Papina povratka u Rim iz Fatime objavio vatikanist Andrea Tornielli, kojem u je zacijelo papa Franjo dao uvid u to izviješće komisije, jer ga više nitko drugi nije imao“, naglašava Pavičić, koji je krenuo tim tragom i razgovarao sa svjedocima vremena, vidiocima, njihovim roditeljima, prijateljima i susjedima, preslušao audio snimke prvih razgovora fra Joze Zovka s vidiocima, istražio dokumente i litaraturu te ih objavio na 300 stranica knjige „Međugorje – prvih sedam dana ukazanja“, koji bi, prema mišljenju dobro upućenih, mogli postati temelj za priznanje međugorskog fenomena u cjelini.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja