Budi dio naše mreže

290. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba održava se u subotu i nedjelju 18. i 19. rujna pod geslom „Dom nam čuvaj, Božja Mati!“.

/ mp

“Pandemija koronavirusa još uvijek utječe na naše živote i međuljudske odnose, a potresi ne prestaju razarati domove i crkve. Svi ti vanjski utjecaji ostavljaju teške posljedice, nagrizaju tjelesno, psihičko i duhovno zdravlje, ugrožavaju domove, i obiteljske i župne, pa i dom koji zovemo domovina. Ipak, najteže posljedice ostavlja grijeh koji razara dom naše duše, prebivalište živoga Boga u nama. Razorena duša ne može ništa dobra sačuvati i ništa dobra izgraditi. Zato nam treba Marijin zagovor i Božja pomoć kako bismo izgrađivali sigurna mjesta u našem životu, naše domove u kojima nas netko s ljubavlju očekuje, gdje smo prihvaćeni i osjećamo se sigurno”, priopćili su iz Zagrebačke nadbiskupije.

“U Godini sv. Josipa koji je bio brižni čuvar nazaretskoga doma i u Godini posvećenoj obitelji molit ćemo Mariju za pomoć u izgradnji i očuvanju obiteljskih domova u našoj Nadbiskupiji, za izgradnju živih župnih zajednica, domova naše vjere, za izgradnju naše domovine Hrvatske kako bi svi, osobito djeca i mladi, u njima našli svoje mjesto i svoju sigurnost. Hodočasteći Mariji, kao dobri ukućani Kristovog i našeg doma, Crkve, nikako ne smijemo zaboraviti svoje bližnje, njihovo zdravlje i sigurnost. Stoga ćemo program našeg hodočašća prilagoditi u tom trenutku aktualnim epidemiološkim mjerama. Svi naši susreti bit će na otvorenom prostoru. Molim braću svećenike da i oni svojim uputama i primjerom doprinesu duhovnom i tjelesnom zdravlju hodočasnika”, poručili su.

Program hodočašća:

Subota 18. rujna 2021.

** Hodočasnici pješaci kreću iz Zagreba prema Mariji Bistrici:

  1. od katedrale preko Sljemena — blagoslov hodočasnika ispred katedrale u 5 sati, misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati (hodočašće predvodi mons. Ivan Šaško)
  2. iz Cučerja preko Laza — misa u Čučerju u 10,30 sati (hodočašće predvodi mons. Mijo Gorski)
  3. od Sesveta preko Laza — misa u Sesvetama u 9 sati

** 20 sati – Služba svjetla

Nedjelja 19. rujna 2021.

** 9 sati – zajednička pobožnost Križnog puta. Pobožnost predvodi jedan od pomoćnih biskupa

+ Nakon pobožnosti Križnog puta vjernici imaju prigodu za sv. ispovijed i osobne pobožnosti

** 11 sati – misu predvodi kard. Josip Bozanić, nadbiskup

Napominje se da će zbog pandemije koronavirusa svi susreti biti na otvorenom, a program hodočašća prilagodit će se u tom trenutku aktualnim.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja