Budi dio naše mreže

Ovoga vikenda održano je 290. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu. U subotu su mladi pješke hodali prema Mariji Bistrici te je ondje za njih bio pripremljen poseban program.

/ mp

Na hodočašću je sudjelovalo više od tisuću mladih iz brojnih župa Zagrebačke nadbiskupije uz pratnju župnika i župnih vikara. Geslo ovogodišnjeg hodočašća mladih “Ljubav usprkos svemu” (AL 119) preuzeto je iz pobudnice pape Franje Amoris Laetitia, a mladi su tijekom hodočašća promišljali o liku sv. Josipa, budući da se nalazimo u Godini sv. Josipa, te o zajedništvu Svete Obitelji kao kršćanskom primjeru izgradnje obiteljskoga doma.

Po dolasku u Svetište Majke Božje Bistričke mladi su sudjelovali na euharistijskom slavlju u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom, koje je predvodio vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, u koncelebraciji sa župnicima i župnim vikarima koji su pratili mlade.

Službu svjetla predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, u zajedništvu s pomoćnim biskupom mons. Mijom Gorskim, okupljenim svećenicima i hodočasnicima, stoji na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Križni put u nedjelju predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju, 19. rujna, svečano euharistijsko slavlje na 290. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Na misnom slavlju koncelebriralo je više od 50 svećenika iz zagrebačkih župa, a okupio se velik broj vjernika.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja