Budi dio naše mreže

Zašto se nepotrebno uznemiruješ? Prepusti meni svu brigu i sve će biti dobro!

"Struja moje milosti slijeva se u tvoju dušu i srce, ispunja te mirom. Imaj pouzdanja i povjerenja u mene", riječi su meditacije koju je don Dolindo Ruotolo, napuljski svećenik koji je živio i umro na glasu svetosti, napisao po nadahnuću koje je dobio od Isusa. Uronite u ovu meditaciju, koju vodi fra Augustin Čordaš, i dopustite Gospodinu da vas oslobodi svakoga straha i tjeskobe.

/ hk

Gospodin je s tobom i blizu ti je. On sada želi da iskusiš da se On brine za tebe, za tvoj život, život tvoje obitelji, da On nosi tvoj život u svojim rukama. Zato otvori svoje oči, otvori srce i otvori nutrinu slušajući glas Božji, riječ Božju koji ti sada On upućuje. Neka tvoje srce otpočine u miru slušajući ljubav svoga Boga, brigu svoga Boga jer On brine za tebe. Gospodin ti sada govori:

Zašto se nepotrebno uznemiruješ? Prepusti meni brigu za sve i sve će biti dobro, sve će se smiriti. Imaj pouzdanja u mene, povjerenje da Ja mislim, da Ja brinem za tebe. Predati meni neku situaciju ne znači ljutiti se, mučiti i očajavati, obraćajući mi se s uznemirenom molitvom. Jer Ja te pratim. Ja mijenjam nemire u molitvu. Predati se znači blago zatvoriti oči duše i ne misliti na žalost. Predati se u moje ruke nanovo kako bih te Ja prebacio kao zaspalo dijete u majčinu krilu na drugu obalu.

Tvoje razglabanje i razmišljanje o problemima, tvoje zaključivanje, želja da se ti sam izboriš, da se ti sama izboriš sa svojim poteškoćama, brigama – to je ono što te uznemiruje i žalosti. I to ti je velika napast. Zašto meni ne predaš s pouzdanjem svoje brige i probleme? Zatvori svoje oči u svoj svojoj brizi, tjeskobi, strahu i reci: “Isuse, misli ti! Isuse, ti se brini. Isuse, ti brini”. Zatvori oči i odmaraj se u meni!

Zatvori oči i dopusti mi da djelujem!

Struja moje milosti slijeva se u tvoju dušu i srce, ispunja te mirom. Imaj pouzdanja i povjerenja u mene. Ti malo milosti dobivaš kada žarko želiš da ih dobiješ, kada si uznemiren, kada se brineš kako će biti, kada hoćeš da ja učinim stvari na tvoj način… hoćeš da se ja prilagodim tvojim idejama poput bolesnika koji liječniku sugerira kako da ga liječi.

Nemoj činiti tako, nego reci: “Budi volja tvoja”. To znači: “Misli ti, Isuse. Ti misli i ti razmišljaj, ti brini o mojoj budućnosti i o svemu što mi donosi nemir. Ti brini, Gospodine”.

Ja posredujem svojom svemoći i rješavam najzamršenije situacije. Ti vidiš sada kako zlo raste, kako se širi, kako izgleda kao da će sve potonuti u ništavilo. Ne uznemiruj se! Zatvori sada oči i reci mi s pouzdanjem: „Budi volja tvoja. Ti, Isuse, misli“. Rekao sam ti da ću ja misliti. Ja posredujem sada kao liječnik i činim čudo. Vidiš kako si nemoćna, kako si nemoćan. Ali ne brini se! Zatvori oči i reci: “Misli ti”. Rekao sam ti da ću Ja misliti.

Ja mislim samo onda kada vi zatvorite oči, kada prestanete misliti i brinuti!

Suprotno predanju je zabrinutost, uznemirenost, razmišljanje. To je isto kao kada maleno dijete zahtijeva da mama misli na njegovu potrebu, ali na način kako to ono želi, i da ispuni sve njegove ideje i hirove. Dopusti sada da te nosi struja moje milosti. Zatvori oči i dopusti mi da djelujem. Zatvori oči i ne misli na sadašnji čas, odbij misao na budućnost kao iskušenje.

Ljubljeno moje, odmaraj se u meni, vjerujući mojoj ljubavi i dobroti. Ja ću misliti, zaista misliti, na tvoju situaciju. Ja ću te utješiti, osloboditi i voditi. Ja ću razriješiti, ja ću nositi, ne moraš ti nositi sadašnji teret i brigu – prepusti je meni, da ja brinem, da ja mislim. Ja mislim samo onda kada vi zatvorite oči, kada vi prestanete misliti i brinuti. 

Ti ne možeš spavati, ti želiš sve provjeriti, ispitati, na sve misliti i tako se prepuštaš ljudskim silama – pouzdanju u slabost, nemoć. To smeta mojim riječima i mojoj snazi. Koliko samo čekam tvoje pouzdanje, povjerenje u moju svemoć jer te ne želim vidjeti uznemirenu. Pouzdaj se zato u mene! Odmaraj se u meni! Predaj se s pouzdanjem i reci: “Isuse, misli ti”. Ponovi to više puta dok mir ne uđe u tvoje srce. Ponavlja to tijekom dana često jer Ja činim čudesa onoliko koliko se ti meni predaješ s pouzdanjem, koliko puštaš da ja mislim, da ja brinem.

Poslušajte cijelu meditaciju!

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja