Budi dio naše mreže

Što je točno ispovijed? Može li ispovijed pomoći nekome krenuti još većim putem duhovnosti, ali i svećeništva ili redovništva? Na ta i druga pitanja odgovarao je u video Fratri odgovara o. Igor Horvat, vatikanski ispovjednik.

/ im

“Ispovijed je prije svega sakrament. Susret sa stvarnošću koja se zove istina i ljubav. Istina je odjek pravde, a ljubav je odjek milosrđa. U te dvije stvarnosti bih sažeo i tu jednu dubinu i tu jednu ljepotu ispovijedi, koja je istovremeno tu ne da me osudi, nego da me spasi. Spasenje, a ne pravica”, rekao je o. Igor Horvat.

Ispovijed treba biti hranjena molitvom.

Naglasio je kako ispovijed pomaže silno i mnogo u životu. “Ispovijed bi trebala biti redovita. Za jedan duhovni život bilo bi potrebno barem jednom mjesečno otići n asvetu ispovijed, a za one koji žele intezivnije živjeti svoj duhovni život onda jednom u dva tjedna. Važno je i moliti i čitati Sveto pismo te nastojati upoznati Gospodina. Nije dovoljna samo ispovijed, nego treba biti hranjena molitvom. Prije ispovijedi važna je dobra priprema, ispit savjesti. Ispit savjesti treba napraviti detaljno. Kada čovjek dođe jasnije pred Boga onda jasnije i vidi da je grešnik”, rekao je.

“Jedini učitelj za svakog redovnika, svećenika i laika uvijek ostaje Isus”, zaključio je o. Igor Horvat.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja