Budi dio naše mreže

Treba li čovjek biti svet kako bi postao svećenik? Koja je dovoljna količina svetosti da bi se ostvario svećenički poziv? Ima li kušnji u svećeničkoj formaciji i kako se nositi s njom? Na ta i druga pitanja odgovarao je u video Fratri odgovaraju Fra Ivan Marija Lotar, franjevac konventualac i župni vikar župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

/ dz

Na početku me vlastita nesavršenost i manjak svetosti pokušala obeshrabriti u mojem pozivu. Na samom početku svojeg duhovnog poziva bio sam zbunjen i jako uzbuđen oko svega toga tako da sam jedva čekao doći u samostan. Oduševila me radost bogoslova koji su ovdje bili. Vjerojatno to ima veze s tim što sam tada bio jako mlad. Ušao sam s devetnaest godina u samostan. Bio sam i u vezi, te je tada trebalo raščistiti to s njom. Bilo je dramatično, no u tom trenutku sam osjetio olakšanje jer sam osjetio da je to bilo ispravno i Gospodin mi je tada dao mir.”

Kušnji je bilo bezbzroj, no nikada nisam skrenuo svoj pogled s Onoga koji je sve moje bitke izveo na dobro, na Isusa Krista!

“Ako razmišljaš o duhovnom pozivu ne boj se, dođi i vidi jer nekada je to jedini način da vidiš je li ovaj red franjevaca konventualaca za tebe ili ne. U svakom slučaju kada dođeš, sigurno ćeš ovdje, uz kvalitetnu formaciju i prekrasne dečke koji su na putu svetosti doživjeti pravo iskustvo razlučivanja onoga što od tebe Gospodin očekuje”.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja