Budi dio naše mreže

Bestseler dugogodišnjega osobnog tajnika Benedikta XVI. mons. Georga Gänsweina jedan je od najiščekivanijih knjižnih noviteta vjerske tematike, a već sada je dostupan u pretprodaji na Verbumovim web stranicama.

/ lm

Teško da je itko tako dobro poznavao papu Benedikta XVI. i bio mu posljednjih godina tako blizak kao što je to bio njegov osobni tajnik Georg Gänswein. Upoznao je Josepha Ratzingera kao pročelnika Kongregacije za nauk vjere u Rimu i bio uz njega kao osobni tajnik gotovo dva desetljeća, sve do njegove smrti. Kao jedan od njegovih najvažnijih ljudi od povjerenja tijekom papinske službe zna što se zapravo krije iza povijesnoga odreknuća 2013. godine. O tome Gänswein prvi put otvoreno i iskreno progovara u knjizi “Samo istina”, koju uskoro objavljuje nakladnička kuća Verbum.

U knjizi piše podrobno i o godinama prije izbora za papu, konklavi, ali i pojedinostima skrovita života pape Benedikta XVI. nakon odreknuća te životu s „dvojicom“ papa u Vatikanu. Iznosi i mnoge pojedinosti o kontroverznim temama kao što su dosjei Vatileaks, misterij slučaja Orlandi, skandal s pedofilijom te odnos između Pape emeritusa i njegova nasljednika pape Franje. O svemu tome Georg Gänswein daje uvide koje nitko drugi ne bi mogao imati i koji čitatelju omogućuju sudjelovanje u povijesnim događajima i vrlo osobnim iskustvima.

Sam Gänswein o knjizi je istaknuo: „Ove stranice sadrže osobno svjedočanstvo o veličini jednoga krotka čovjeka, izvrsna znanstvenika, kardinala i pape koji je stvarao povijest našega vremena i kojega se treba sjećati kao svjetionika teološke izvrsnosti, doktrinarne jasnoće i proročke mudrosti. No one su i pripovijest iz prve ruke koja želi osvijetliti neke neshvaćene vidove njegova pontifikata te iznutra opisati pravi ‘vatikanski svijet’.“

Knjiga “Samo istina” vrlo je iskreno, otvoreno i posve osobno svjedočanstvo koje čitatelju na autentičan i vrlo prisan način izbliza otkriva život i misao Benedikta XVI., posebice njegovu intimniju i osobniju stranu. Posebna je vrijednost knjige i mnoštvo zanimljivih pojedinosti iz svakodnevnoga života Benedikta XVI. i prenošenje njegovih do sada nedostupnih promišljanja kao što su dragocjeni ulomci iz jednostavnih i poticajnih propovijedi koje je Benedikt XVI. držao u samostanu Mater Ecclesiae, gdje je proveo posljednje godine života, a koje su sada prvi put dostupne upravo u ovoj knjizi.

Ovo autentično svjedočanstvo, koje je istovremeno i vrijedan dokument prijelomnoga crkvenog razdoblja, nameće se kao nezaobilazno štivo za sve one koji žele upoznati Benedikta XVI. izbliza i doista razumjeti njegov život, misao i ključne odluke, ali i sadašnji trenutak Crkve.

Hrvatsko izdanje knjige “Samo istina” u hrvatskim knjižarama pojavit će se u ponedjeljak 17. travnja, a već sada je dostupna u pretprodaji na Verbumovim web stranicama na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja