Budi dio naše mreže

"Dođite, budite s nama, slavite s nama! Emanuel će biti vaš bend, vi ćete biti naš zbor. Zajedno u pjesmi i slavljenju ćemo u tim trenucima vjerojatno biti možda i najraspjevanija Crkva na svijetu. Svima onima koji te večeri ne mogu biti s nama, njima se preporučamo u molitve s nakanom da se Bog proslavi po sjemenu koje ćemo te večeri posijati na polju koje nam stavlja na put."

/ bg

Domagoj Pavin iz Emanuela je dao kratak intervju za Hrvatsku katoličku mrežu. I naravno, poziva vas na koncert!

Tko je Emanuel? Kako je tekao vaš glazbeni put?

Emanuel je glazbeni sastav koji je sa svojim radom započeo na današnji dan 2001. godine kao župni bend koji će pratiti misna slavlja i ostale aktivnosti u zajednici. Ta Emanuelova služba i danas je aktivna u našoj velikogoričkoj župi bl. A. Stepinca. Držimo ju kao osnovu našeg djelovanja nakon čega dolaze sve ostale koncertne, evangelizacijske i diskografske aktivnosti.

Kroz svoju povijest surađivali smo s velikim glazbenim imenima iz estradnih i kršćanskih krugova. Ta iskustva su nam sigurno pomogla u izgradnji na glazbenom i duhovnom planu. Iza nas je sedamnaest godina kontinuiranog rada i šest albuma.

Što nam govori naziv koncerta “Noć moćnog slavljenja”?

Smatramo da je poruka koju prenosimo jednostavno moćna. Moćan je Bog u svojoj Riječi i svojoj pobjedi pa je tako i slavljenje samo po sebi moćno, bez razlike odvija li se uz gitaru u nekom intimnijem ambijentu ili uz bend. Još kada tu poruku popratimo kvalitetnom produkcijom koja pruža vrhunski glazbeni i vizualni doživljaj… to stvarno može biti samo moćno!

Kakva je Vaša percepcija kršćanske glazbene scene? Vi ste na sceni već 17 godina.

Svoju glazbu i sami Emanuel percipiramo kao misiju. To je naša služba. Kada kolektiv tako postavi stvari, a njegovi pojedinci ga prihvate, tada se stvari puno bolje slažu i postaju definirane što omogućuje puno bolje uvjete za rad i produktivnost. Kroz sve ove godine skupili smo dovoljno iskustva, znanja i mudrosti da možemo. Svako naše djelovanje, bilo ono u prepunoj Ciboni, trgu ili nekoj drugoj dvorani, na radiju ili televiziji, a onda i u maloj kapeli u možda nekom perifernom mjestu – pristupamo s jednakom važnosti. U svakoj toj situaciji Gospodin poziva, dotiče i djeluje na svojevrstan način pa tako zavrijeđuje naše veliko poštovanje i dostojanstven pristup.

Koja je poruka Vašeg koncerta, koju poruku imate za mlade?

U subotu ćemo poseban naglasak staviti na naše društvo koje se suočava s velikom krizom morala i identiteta. Molit ćemo zajedno za Crkvu, za grad, domovinu i vlast. Kako smo u slavljenju dan uoči blagdana Krista Kralja, još jednom ćemo si pokušati posvjestiti tko je pravi Kralj i vladar, čija je i čija bi trebala biti vlast nad našim životima, djelovanju i djelima. Smatramo da samo istinskim obraćenjem pojedinaca, a onda i cijele Crkve ovo društvo i domovina pa onda i šire mogu očekivati napredak i blagoslove koje Gospodin ima za nas. Možda zvuči malo otrcano i “holivudski”, ali stvarno vjerujemo da ova generacija uz spomenutu odluku i put može mijenjati svijet!

 

Ima li još ulaznica? Gdje se mogu kupiti?

Ulaznice po cijeni od 60 kuna se još uvijek mogu kupiti u Croatia Records Shopu, u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. Na dan koncerta, u subotu 24.11. ulaznice će biti ponuđene i na ulazu dvorane i to od 19 sati. Cijena ulaznice na dan događaja iznosi 80 kuna.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja