Budi dio naše mreže

Papa Franjo molio je u srijedu 8. prosinca pred kipom Bezgrješne Djevice Marije na Španjolskom trgu u Rimu i povjerio joj sve koji su bolesni i koji pate zbog ratova i klimatske krize.

/ md/IKA

Sveti Otac molio je i za obraćenje, da se otope kamena srca onih koji podižu zidove kako bi se odvojili od tuđe patnje, izvijestila je Vatican news. Položio je i vijenac bijelih ruža koji su poslije vatrogasci objesili na Marijinu ruku.

Tradiciju je započeo Pio XII. 1953. godine, hodočasteći više od 3 kilometra od Vatikana. Pape su od tada na tom mjestu o svetkovini Bezgrješnog začeća redovito iskazivali štovanje Bezgrješnoj, čija je svetkovina u Italiji i državni blagdan i narod se u velikom broju okuplja na pobožnosti na Španjolskom trgu. Stoga je zbog pandemije koronavirusa, kao i prošle godine, izostala tradicionalna javna molitva, što je Tiskovni ured Svete Stolice najavio 27. studenoga.

Papa se zatim uputio u baziliku Svete Marije Velike i pomolio se pred ikonom Salus populi romani, Spasa rimskoga puka, te se nešto poslije 7 sati vratio u Vatikan.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja