Budi dio naše mreže

Ako ste nezaposleni ili tražite novi posao, evo kratke zbirke molitava. Pronaći zaposlenje nije lako, a nezaposlenost može dovesti do povećanja stresa, posebno kada pokušavate uzdržavati rastuću obitelj. Kakva god bila vaša situacija, uvijek je korisno obratiti se Bogu, tražeći od njega smjernice i pomoć u pronalaženju onoga što tražite. Evo kratke zbirke katoličkih molitava za zapošljavanje koje će vam pomoći zadržati duh pouzdanja tijekom vašeg vremena kušnje.

/ dz

Molitva svetom Josipu za zaposlenje

Dragi sveti Josipe, i ti si jednom bio suočen s odgovornošću pružanja životnih potreba za Isusa i Mariju. Pogledaj na me s očevim suosjećanjem u mojoj tjeskobi zbog moje trenutne nesposobnosti da uzdržavam svoju obitelj. Molim te, pomozi mi da vrlo brzo nađem zaposlenje, tako da će ovaj težak teret biti skinut sa mog srca i da ću uskoro moći osigurati one koje je Bog povjerio na moju skrb. Pomozi nam da se zaštitimo gorčine i malodušnosti, kako bismo mogli izaći iz ovog iskušenja duhovno obogaćeni i s još većim blagoslovima od Boga. Amen.

Molitva za pomoć u raspoznavanju Božje volje u vašem životu

O Gospodine, daj mi svoje božansko svjetlo, da mogu spoznati nacrte tvoje providnosti u vezi sa mnom i da, ispunjen iskrenom željom za spasenjem svoje duše, mogu reći, s mladićem iz Evanđelja: „Što mi je činiti da se spasim? ” Sve su mogućnosti preda mnom; ali, još uvijek neodlučan što učiniti, očekujem Tvoje naredbe, nudim ti se bez ograničenja, bez rezerve, sa najsavršenijom podložnošću.

Govori, Gospodine, mojoj duši; razgovaraj sa mnom kao s mladim Samuelom: „Govori mi, Gospodine; jer sluga tvoj sluša «. Bacio sam se pred Tvoje noge i spreman sam izvršiti Tvoju volju.

Molitva za posao

Gospode, pomozi mi da nađem stabilno i prikladno zaposlenje. A kad pronađem posao, da mogu dobro iskoristiti svoje vrijeme, smatrajući ga blagom. Pomozi mi da rastem u kreposti reda, radeći svoj posao točno, pažljivo i nepokolebljivo. Da tako mogu razviti dobro strukturiran plan koji će mi omogućiti da svoj duhovni, obiteljski, profesionalni i društveni život živim uravnoteženo.

Molitva svetom Josipu za posao

Blaženi sveti Josipe,
tvoj zadatak kao čuvara Otkupitelja
i zaštitnik Djevice Marije
učinio te glavom Svete obitelji
i upravitelj njenih materijalnih dobara.

Danas također tražim posao,
i pozivam te,
kao moćan posrednik
da mi pomogneš pronaći način da živim od plodova svog rada.

Nauči me kako biti aktivan u potrazi,
otvoren za nove mogućnosti, iskren u svojim odnosima,
razuman u svojim zahtjevima,
odlučan u ispunjavanju svih svojih obveza.
Sveti Josipe od dobre nade,
moli za mene, štiti me, vodi me
Amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja