Budi dio naše mreže

Tijekom ovog tjedna osiguran je izravan prijenos jutarnjih misnih slavlja koja predvodi biskup Rima papa Franjo. Sveti Otac će posebno prikazivati euharistijsku žrtvu za sve koji su oboljeli od koronavirusa.

/ Filip Ećimović

Iz Doma svete Marte tijekom ovog tjedna osiguran je izravan prijenos jutarnjih misnih slavlja koja predvodi papa Franjo. Prijenos je organiziran iz vatikanske gostinjske kuće u kojoj Sveti Otac živi. Cilj je zajedničke molitve, prema riječima glasnogovornika Vatikana Mattea Brunia, da svi koji žele budu ujedinjeni u molitvi s rimskim biskupom za one koji su oboljeli od koronavirusa.

Sveti je Otac posebno naglasio da će moliti za bolesne od epidemije koronavirusa, za liječnike, bolničare, medicinske sestre, volontere koji mnogo pomažu, članove obitelji, za ljude u staračkim domovima i za zatvorenike u zatvorima.

“Molimo Gospodina za naše svećenike, kako bi imali hrabrosti izaći ususret bolesnima noseći im snagu Božje riječi i euharistije, te kako bi pratili zdravstvene djelatnike i volontere u poslu koji rade”, rekao je papa Franjo tijekom današnjeg misnog slavlja, a prenosi Vatican News.

Izravan prijenos misnih slavlja možete pratiti do kraja tjedna u 7 sati putem YouTube kanala vatikanskih medija.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja