Budi dio naše mreže

Uz rođendan sluge Božjega, o. Ante Gabrića, 28. veljače, Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa najavljuje novi biciklistički maraton, od Metkovića do Skoplja koji će se održati od 1. do 8. svibnja prigodom Papina pohoda Skoplju 7. svibnja, s nakanom što skorije beatifikacije o. Ante Gabrića i ciljem povezivanja Metkovića i Skoplja - rodnih gradova o. Gabrića i sv. Majke Terezije, pod geslom: "Siromaštvo - Blago Crkve". 

/ mp
Maratonom će se obilježiti i 100. godišnjica rođenja sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, te 40. godina dolaska sestara Majke Terezije – Misionarki ljubavi u Zagreb, i 40. godina dodjele Nobelove nagrade za mir sv. Majci Tereziji.
Ideja je povezati rodna mjesta sluge Božjega o. Ante Gabrića – Metković, i sv. Majke Terezije – Skoplje. Trasa prolaska je: Metković – Perast – Skadar – Tirana – Ohrid – Mavrovo – Skoplje.
Tijekom boravka u Skoplju, planirano je sudjelovanje na susretu sa Svetim Ocem, kao i postavljanje izložbe fotografija Zvonimira Atletića o suradnji o. Gabrića i sv. Majke Terezije u Domu kulture Kočo Racin. Zvonimir Atletić će biti službeni fotograf čitavog maratona.
Biciklistički maraton Metković – Skoplje s nakanom što skorije beatifikacije sluge Božjega o. Ante Gabrića, Kristov Stol organizira u suradnji s Veslačkim klubom Neretvanski gusari iz Metkovića i katedralnom župom Skoplje.
Riječ je o drugom projektu Kristova Stola, u čast o. Ante Gabrića, a prvi je proveden još 2014. pod geslom: “Ono malo više”, kojim su povezali rodne gradove o. Gabrića i Petra Barbarića, s Travnikom, gdje su se školovali.
Više detalja doznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja