Budi dio naše mreže

Papa Franjo je rekao kako ga jaslice pod nazivom ''Pusti mamu da se odmori'' podsjećaju na sve roditelje koji bdiju nad svojom djecom dok plaču.

/ ps

Slika jedinstvenih jaslica pod nazivom ”Pusti mamu da se odmori”, vrti se već neko vrijeme po društvenim mrežama, a papa Franjo je na općoj audijenciji ispričao kako je za rođendan dobio njihovu sličicu, prenosi Aleteia.

Upravo je to slika ”nježnosti jedne obitelji, jednoga braka”

Jaslice prikazuju Mariju kako spava, dok Josip drži umorno dijete raširenih ruku. Papa je istaknuo kako je upravo to slika ”nježnosti jedne obitelji, jednoga braka”, a to je i poruka jaslica.
”Koliko vas je muževa i žena naizmjenice bdjelo kroz noć, kako biste umirili vaše dijete koje neprestano plače?”, upitao je Papa.

”Postaviti jaslice znači slaviti Božju blizinu”

Papa Franjo ove je godine stavio naglasak na važnost tradicije postavljanja jaslica. Na audijenciji je rekao kako je postavljanje jaslica ”jednostavan, ali djelotvoran način priprave svojih srca za Isusovo rođenje”. Ono donosi evanđelje u domove, škole, radna mjesta, bolnice, zatvore, gradske trgove…

”Postaviti jaslice znači slaviti Božju blizinu”, izjavio je Papa te je pozvao da ponovo otkrijemo činjenicu da je Bog stvaran i konkretan u našim životima. ”Dobro je stati pred malenoga Isusa i povjeriti Mu naš život, razgovarati s Njim o ljudima i situacijama do kojih nam je stalo, osvrnuti se na godinu koja se primiče kraju, podijeliti s Njim naše brige i naša očekivanja”, ohrabrio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja