Budi dio naše mreže

Papa Franjo napustio je u subotu 1. travnja 2023. Sveučilišnu bolnicu Agostino Gemelli u Rimu u kojoj je bio zadržan četiri dana na liječenju zbog infekcije dišnog sustava, priopćio je ravnatelje Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

/ im/IKA

U priopćenju se navodi da je Papa bolnicu napustio oko 10:35. Prije toga je zahvalio rektoru Katoličkog sveučilišta Francu Anelliju i njegovim najbližim suradnicima, generalnom ravnatelju bolnice Marcu Elefantiju i generalnom crkvenom asistentu Katoličkog sveučilišta mons. Claudiju Giuliodoriju te liječničkom timu i zdravstvenom osoblju koji su se od srijede brinuli o njemu.

Sveti Otac se, izašavši iz bolnice oslanjajući se na štap, susreo s okupljenim ljudima. Zagrlio je Serenu Subaniju i Mattea Rugghiju – roditelje petogodišnje djevojčice Angelice koja je preminula u bolnici Gemelli, te se s njima izmolio Zdravomariju.

Prije negoli se automobilom uputio prema Vatikanu, kratko se obratio novinarima. Na pitanje kako se osjeća, odgovorio je: „Još uvijek sam živ.“ Kazao je da se samo loše osjećao ali se nije bojao.

Kao što se vidi na objavljenim fotografijama, Papa se potpisao na gips jednom dječaku i udijelio blagoslov bolesniku. Također je dometnuo da će na Cvjetnicu predsjedati euharistijskim slavljem, što je već prije potvrdio Matteo Bruni.

Prije povratka u Dom sv. Marte, Sveti Otac zaustavio u bazilici Svete Marije Velike. Pred ikonom Salus Populi Romani pomolio se za sve bolesnike i one koji trpe zbog bolesti ili gubitka dragih osoba. Posebice se pomolio za djecu koju je posjetio u petak na Odjelu za dječju onkologiju i neurokirurgiju, povjerivši ih majčinskoj zaštiti Blažene Djevice.

Papa Franjo je u Vatikan stigao oko 11:30.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja