Budi dio naše mreže

Ključna riječ: poruka

IZ ARGENTINE ZA HKR S. Samuela: Ni mi misionari nismo lišeni izdaje

U povodu Velikog tjedna, iz Argentine nam je stigla poruka časne sestre Samuele Vilenice, redovnice Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka, koja je šest godina u misiji. Iako ima tek 40 godina, s. Samuela čini velika djela za ljude u potrebi i za Gospodina, od svog rodnog Siska udaljena tisućama kilometara.

O. Krešimir Josip Bahmec uputio snažnu poruku mladima

Mladi ste i poletni ali stanite malo, zahvalite, pogledajte u nebo. Znam, mrak je ali Bog vas i sada gleda očima svjetla. Tamo negdje među zvijezdama. Mahnuo je zvijezdom padalicom sa zapada, jeste li vidjeli, da to je bio On!

Po izlasku iz bolnice papa Franjo poručio: Još uvijek sam živ

Papa Franjo napustio je u subotu 1. travnja 2023. Sveučilišnu bolnicu Agostino Gemelli u Rimu u kojoj je bio zadržan četiri dana na liječenju zbog infekcije dišnog sustava, priopćio je ravnatelje Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Papa: Gospodinov poziv nije uplitanje Boga u našu slobodu

Obećanje i rizik dvije su dimenzije koje je papa Franjo istaknuo u poruci za 56. svjetski dan molitve za zvanja koji se slavi na Četvrtu vazmenu nedjelju odnosno Nedjelju Dobrog Pastira, koja ove godine pada na 12. svibnja.

Papa u poruci za korizmu: Donosimo Kristovu nadu svemu stvorenom

Svake godine Bog nam, po Majci Crkvi, daje »da radosno čekamo vazmene blagdane, pokorom čistimo dušu, revnije se molimo i vršimo djela ljubavi te nas primanjem svetih otajstava obdari svojim božanskim životom« (Predslovlje korizmeno, I). Na taj način možemo, od Uskrsa do Uskrsa, kročiti prema dovršetku onog spasenja koje smo već primili kao plod Kristovog vazmenog otajstva: »ta u nadi smo spašeni« (Rim 8, 24), piše papa Franjo u svojoj korizmenoj poruci objavljenoj 26. veljače. Za okosnicu ovogodišnjeg razmišljanja Papa je uzeo tekst iz Poslanice svetoga Pavla Rimljanima »Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (8, 19).

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja