Budi dio naše mreže

Papa Franjo, nakon povratka s putovanja u Portugalu, pohodio je u ponedjeljak ujutro, 7. kolovoza rimsku baziliku Svete Marije Velike kako bi se pomolio pred Marijinom ikonom „Salus Populi Romani“ (Spasa rimskog puka), jednim od simbola Svjetskog dana mladih u Lisabonu.

/ mp

Kao i obično na kraju svakog apostolskog putovanja, nakon povratka iz Lisabona, u nedjelju navečer, 6. kolovoza, u povodu Svjetskog dana mladih, papa Franjo uputio se u ponedjeljak ujutro, 7. kolovoza u baziliku Svete Marije Velike. Papa je zastao kako bi se pomolio pred ikonom Blažene Djevice Marije „Salus Populi Romani“ (Spasa rimskoga puka), koja je također donesena u Lisabon za Svjetski dan mladih kao jedan od simbola – zajedno s hodočasničkim križem – cijelog događaja, stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice, javlja Vatican News.

Papa Franjo je uoči svog odlaska za Portugal boravio u Bazilici kako bi povjerio svoje 42. apostolsko putovanje i sve mlade koji će sudjelovati na Svjetskom danu mladih.

U ponedjeljak ujutro, 7. kolovoza – po 110. put od početka svoga pontifikata – ponovno se vratio kako bi Majci Božjoj zahvalio za uspjeh hodočašća na portugalskom tlu na kojem je sudjelovalo više od milijun i pol mladih iz cijeloga svijeta.

Na kraju posjeta Papa se vratio u Vatikan.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja