Budi dio naše mreže

Nakon podnevne molitve Anđeoskog pozdravljenja papa Franjo istaknuo da je Italija nadvladala najteže vrijeme epidemije koronavirusa i potaknuo da iz Srca Isusova crpimo Božje milosrđe, oprost i nježnost.

/ at

“Pozdravljam sve vas Rimljane i hodočasnike; sve vjernike, obitelji i vjerske zajednice”, rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve, prenosi Vatican News. Papa je također istaknuo: “Vaša je prisutnost na trgu znak da je Italija nadvladala najteže vrijeme epidemije, iako i dalje treba pažljivo slijediti mjere koje su na snazi. Nažalost, u drugim zemljama, osobito u onima Latinske Amerike, virus još uvijek odnosi mnogo žrtava. Svoju blizinu izražavam tim narodima, bolesnima i njihovim obiteljima i svima onima koji o njima brinu.”

Božja ljubav u središtu je svake Isusove geste i riječi.

“Mjesec je lipanj na poseban način posvećen Srcu Isusovu, pobožnosti koja ujedinjuje velike duhovne učitelje i jednostavne ljude Božjega naroda. Zapravo, ljudsko i božansko Srce Isusovo izvor je iz kojega uvijek možemo crpiti milosrđe, oprost i Božju nježnost. To možemo činiti zaustavljajući se nad odlomkom evanđelja, osjećajući da je ljubav, Očeva ljubav, u središtu svake Isusove geste i riječi. To možemo činiti i klanjajući se Euharistiji, sakramentu u kojem je prisutna ta ljubav. Tada će i naše srce, malo po malo, postati strpljivije, velikodušnije i milosrdnije”, rekao je na kraju Papa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja